söndag 29 november 2009

Nu tändas tusen juleljus


runt om i stugorna! Härligt, det behöver vi nu i mörkret!


Den här helgen har det  nog pyntats en del hos de flesta. Hemma hos mig gick lördagen åt till putsning av fönstrar och upplockning av elljusstakar etc.

Idag blev det en tur till blomsteraffären och det blev lite av varje.


Säga vad man vill om mossa i trädgården, till jul är det bra att ha...=)

Gillar inte barrträd heller i trädgården, men idag var jag glad att vi har kvar en tall!

Till sist en liten påminnelse.....glöm inte att släcka ljusen!

fredag 27 november 2009

Blommig fredag

Katarina på Roses and Stuff frågar vad vi njuter mest av just nu... Jag njuter av att det snart är advent, och i morgon blir det putsning av fönstrar och pyntning. I mitt förra inlägg visade jag en liten tjuvtitt på vad jag redan har gjort, så det kan jag ju inte visa igen, och något mer blir det alltså inte förrän i morgon. Skall åka iväg till blomsteraffären efter städningen, och inhandla några nya fräscha blommor.

Så i väntan på det får jag väl njuta av min fina murgröna som jag har i badrummet.

Och så den här fina suckulenten som jag fått av min svägerska, och som står på teve-bänken. Det ser nästan lite somrigt ut där med blåelden på tavlan bakom, men snart skall här alltså pyntas och göras lite mer jullikt.

onsdag 25 november 2009

Liten tjuvstart...



Jag som annars är väldigt "strikt" med att inte pynta i förtid. Lördan innan 1:a advent skall det städas och adventspyntas i alla fönstrar, dagen innan julafton kommer tomtar och julgranen in... - men i år har jag tjuvstartat lite. Nej, inte med tomtar och gran, och inga adventsljusstakar ännu, men lite annat med julkänsla har det blivit.

Eller förresten, lite gran kom det ju in, plockade några grankvistar i skogen. Letade efter vackra kottar också men det hittade jag inte.

...och vad är det här, tomtar? Nja, det är det förvisso, men det är mina små hustomtar som faktiskt får vara framme året runt.

Och så har jag fått två awarder av mina bloggvänner Mammanette och Siv.
Stort tack!
Det följde lite regler med denna award, man ska nämligen skicka vidare awarden till 15 st bloggar man gillar och dessutom meddela dom att dom fått en award. Oj, oj, då betyder det väl att jag skall sända den till 30 bloggar... Nja, jag gör det lätt för mig och sänder den till alla som bloggar på Trädgårdsblogg.se Där är i alla fall fler än 30 bloggar...=) Gå gärna in där och kika, där finns det gott om trevliga bloggar och folk som är lika "trädgårdstokiga" som en annan...
Må gott - och håll ut...snart är det advent...!

söndag 22 november 2009

Söndag

och hemma igen, från en rolig shoppingresa till Stockholm med systrarna. Vi hade som vanligt roligt och fick en hel del med oss hem...=)


Idag är det liten bakdag, det lackar ju mot advent och då måste det finnas saffransbullar. Pepparkakor brukar få vänta till Lucia - annars tar de ju slut till jul....=) Lussekatterna tar ju visserligen slut de med men det kan jag baka några omgångar.
En vecka till advent - mina tjejer kunde inte vänta så i deras rum är det tomtar och juldukar...själv väntar jag tills på lördag!
Hoppas ni har en skön söndag!

torsdag 19 november 2009

Matrummet

Innan vi byggde igen förra altandörren och fick vår nya soffhörna, så öppnade vi upp på ett annat ställe i vardagsrummet, i matrumsdelen. Dels för att få till soffhörnan som jag visade i ett tidigare inlägg, men dels för att dörren passade bättre där, när vi går ut på altanen. Nu har vi nära till vår "fikatrapp" som vi utnyttjar flitigt på vår och sommar.

(bilden inte helt färsk, nu är det grått och trist ute och pelargonerna intagna...)

Matrummet före

efter
Som sagt, de trista furu "á la 80-talsstolarna" målades vita, men bordet får ännu stå kvar. Har inte besämt om jag skall a)måla om det vitt, b) köpa ett nytt vitt/ek. Tills vidare får det var kvar...

och andra sidan

efter


Nu kommer snart systrarna och hämtar mig, vi skall med båten till Stockholm, på en liten shoppingtripp! Kul!

onsdag 18 november 2009

Vitt vitt...

...har jag målat det senaste halvåret. En hel del färg har det gått åt.

Det började med min farmors gamla skänk/linneskåp som jag har haft i många år, men inte förrän nu har jag kommit mig för att måla den. Efter lite funderande så kom jag på att farmor nog inte skulle tagit illa upp!

Den blev riktigt fin tycker jag!

De fina detaljerna kom fram när den blev vit.

Min skänk som tidigare var grå...

...blev också vit. Tyvärr blev bilderna som jag tog idag lite mörka, dagsljuset räckte inte till.

lilla gråa bordet...

...blev vitt

...och istället för att köpa nya matrumsstolar så fick det bli en budgetvariant, med vit färg och  nytt tyg.
 
och när jag ändå var igång så fick stolarna vid köksbordet en uppfräschning också, från creme till vitt.

måndag 16 november 2009

Vardagsrum

Jag hade tänkt att vardagsrummet skulle bli klart till jul, vi får väl se om det blir så...vi började i juni, med att byta golv, som är den huvudsakliga orsaken till att vardagsrummet skulle renoveras. Sen var det en tv som gjorde att renoveringen blev lite mer omfattande...Skall jag ta det från början?

"kaos" i somras, när ekgolvet läggs in
Vi flyttade hit för snart 10 år sen, och bland det första vi gjorde var att ta itu med vardagsrummet, med gipsskivor på väggar och tak, tapeter och färg. Det "charmiga" trägolvet fick vara kvar. Dock var det i rätt dåligt skick, och det gick inte att slipa fler gånger. Efter några år insåg vi att det inte gick att ha det så, kombinationen småbarn och flisiga golv är inte kul. Vi la in ett laminatgolv just för att vi hade småbarn, laminat=tåligt. Jag ville ändå ha träkänsla och valde ett furuliknande matt golv för att det såg äkta ut. Jag säger bara - varning för matta golv! Totalt värdelöst att hålla rent! Alla och då menar jag alla små spår av fötter och tassar syns direkt, och eftersom vi har fönstrar mot söder - lika med mycket ljus - så såg det ju smutsigt ut hela tiden. Jättetråkigt och jag har retat mig på det i flera år.

Sen var det det här med teven. Vi hade en "tjockteve" och närde en dröm om en slimmad variant men så länge den fungerade så fick det ju va. Men någon gång "i framtiden" så hade vi planer på att göra om i vardagsrummet, med teve på väggen och soffhörna mitt emot. Men då måste vi ta bort altandörren för att kunna ha soffa i det hörnet.
(före, med liten extrateve ditsatt i väntan på den nya)
Och så en dag i våras så gick teven alltså sönder. Vi fick samtidigt tillbaka på skatten och tja, vi tänkte att nu slår vi till och "förverkligar" våra planer.
(efter, men innan tavlor och gardiner som inte kommit upp ännu)
gamla altandörren
som vi (läs maken) trollade bort...
...och "vips" så hade vi en ny soffhörna.
Men som sagt, det är inte klart ännu. Soffhörnan skall ännu piffas till med nya fåtöljer, soffbord, matta och tavlor. Kul bestyr! Jag återkommer med mer bilder. Ha det så gott!

torsdag 12 november 2009

En liten smygtitt...

på nya vardagsrummet kommer här...
Lite snålt va...=) men nu är det Blommig fredag och vi skall fokusera på blomman på bilden. Jag köpte den här söta krukväxten för någon vecka sen. Trodde att jag köpte Plättar på tråd/i luften...eller vad de nu heter. Nu blev jag lite osäker om det verkligen är det, då jag sett nåt liknande men inte helt likt som heter så. Någon som kan reda ut mitt lilla dilemma..? Ni finns där ute, jag vet det! I förra veckan fick jag veta att min röda perenn heter Penstemon. Tack! Som jag undrat hela sommaren, eftersom jag glömde namnet redan när jag kom hem med den, då det inte fanns någon etikett med. Och minnet är ju bra men kort....=) Men nu kommer jag ihåg det!!
Trevlig helg på er allihop! Själv skall jag kurera min onda hals, så jag kan gå på 50-årskalas på lördag, och så blir det vaccination på söndag. Om det nu inte är nåt hinder att man har svinont i halsen förstås...

måndag 9 november 2009

En riktig röjarhelg!

Tja, inte röjarhelg som i fest, utan röjarhelg som i rensning/röjning! Betydligt nyttigare eller hur? Och så mår man ju så bra efteråt också...=)*

I fredags kom äntligen vår nya hylla, Stringhyllan, klassikern som designades 1949, och som ännu idag produceras. I och med det så skulle jag äntligen kunna ta tag i lådorna med böcker och diverse som stått ute i hallen sedan i somras, när vår vardagsrumsrenovering började.

"före"
(i-lands) "Problemet" var bara att den förra bokhyllan vi hade rymde så väldigt mycket mer, och var gör man av allting..?


hallen uppe efter rensning
Så det fick bli en liten rensning av framförallt bokhyllan på kontoret, vi gick igenom de flesta mappar och en del pärmar och det slängdes rejält! Skönt! Men även bokhyllan uppe i hallen/tv-rummet fick sig en rensning så utrymme frigjordes.  Ser ni att jag försökt placera böckerna efter färg på bokryggarna...

Så här blev Stringhyllan. Skall snart visa lite fler bilder från vardagsrummet, men vill egentligen att det skall bli helt klart först. Fast då får ni ju vänta förstås...här skyndar vi långsamt...=)

*Ja, nu är jag inte klar i och för sig, och dessutom så har jag så ont i halsen idag så jag vet inte vad, så så där värst bra mår jag inte egentligen....kanske hade varit bättre med en rejäl Whiskey ändå...=)

fredag 6 november 2009

Nu blommar det...!

Katarina på Roses and Stuff visar några blommor som blommar i fel säsong. Jag tog med mig kameran ut i trädgården och kollade om jag hade några tappra små "krigare" där ute, efter ruskvädret som var häromdan...


Jojomen, här blommar rosorna ännu!


och ett par lavendelblommor kämpar på ännu


Afriansk Marguerite, det är väl ändå en sommarblomma...

När jag karade undan löven hittade jag en Primula!

Nåja, den heter ju Höstvädd så den tillhör väl säsongen, men den såg lite ensam ut där bland alla vissna kompisar...

en liten pipört

Och så blommar den här röda blomman en andra gång. Jag köpte den i juni, och den blommade hela juli och lite in i augusti. Men nu kommer jag inte ihåg vad den heter - någon som vet? Det är i alla fall en perenn, och den påminner ju lite om Fingerborgsblomma, men det är det alltså inte.

Nu önskar jag er alla en trevlig helg! Och alla pappor - passa på att njuta på er alldeles egna dag på söndag, på måndag är det som vanligt igen..=)