onsdag 10 mars 2010

På tapeten...

Innan det blir vår på allvar (för det är ju på gång, det har vi kommit överens om eller hur?) och man kan börja med lite trädgårdsrelaterade inlägg, så får jag väl prata om ett av mina andra intressen; inredning. Dagens inlägg handlar om tapeter.
Mina första 8 år bodde jag i ett rum med fondtapeter, mina föräldrar måste ha varit före sin tid eller var det helt enkelt på modet redan på 60-talet, vad vet jag. På fondväggen var det i alla fall nån slags trolliknande varelser!

I 8 -årsåldern bytte jag rum med syrran, och fick en flickdröm med rosor på tapeten, och glad var jag!
Sen hände nåt, jag tror det var 70-talet...=) mitt rum i nya huset var mörkbrun väv...till heltäckande mörkgul matta..! Ja, jag tror hela huset gick i brunt, gult, orange och grönt, och en hel del mönstrat var det, på både golv och väggar...



När vi flyttade hit för 10 år sen, var jag inne i en gul period, och då blev både kök, hall, vardagsrum och barnrummet ljust gula.


Visst är den rätt söt, nallebården och humlorna på tapeten!  Men snart blir yngsta tjejen 7 år och då är den väl kanske för barnslig, så den byts väl ut mot något annat då (en flickdröm i rosa kanske?)
Själv är jag lite sugen på att göra om köket, måla panelen och köksluckorna i vitt, och en ny fräsch tapet över panelen.

11-åringen fick välja tapeter själv, och det blev tre vita väggar och en fond. Och glad var jag för det, för först pratade hon om tre väggar knallrött och en vägg i svart. Sen hittade hon den här och vi slog till direkt..=)

Vardagsrummet har redan bytt skepnad flera gånger sen vi flyttade hit. Först blev det en mörkgul tapet, som sen målades om i ljust cremegult, för att i somras bytas ut till en ljust grå tapet med en fondvägg.

Sovrummet som faktiskt var grönt innan det blev rosa/brunt. Inget gult där alltså....=)

Avslutar med ännu en nostalgibild från barndomens fotoalbum, en bild från gillestugan där en av väggarna hade tegelliknande tapet!

16 kommentarer:

  1. Tapeter är ju hur kul som helst! Fondväggar var modernt på 60-talet. Mina föräldrar hade en fondvägg i köket! Modet kommer igen även när det gäller tapeter.
    Jag har ju ingen "vit" människa när det gäller inredning. Jag tycker det är jättesnyggt med allt i vitt - hos andra! Nej, här är det färg som gäller. En av sönerna har ju svarta tapeter på tre väggar och en knallröd fondvägg, hur läckert som helst. Lill-killen har en tegeltapet med graffitti i sitt rum, så även tegeltapeter "går igen" även om de är lite "moderniserade".
    Inredning här i huset får nog vara ett tag. Jag hade tänkt lite nya gardiner och mattor, men nu väntar jag tills valpen har vuxit till sid. Det lär ju bli lite olyckor här och var.....
    Ha det så gott. Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Visst är det kul o se hur modet växlar... O hur vi rycks med o tycker nåt är snyggt som vi bara för några år sen skrattade åt o tyckte var jättefult ;-)
    Ha´t himla gôrgôtt
    Nina

    SvaraRadera
  3. Jodu!! det är det gamla som kommer tillbaka. Modet är så bara. Vi har en många år gammal Medaljong tapet i salongen o nästan exakt samma såg jag nu i nya tapetlistan!!
    Var även med på gul,bruna eran, men gillar inte brunt så det blev en FOND tapet på köksväggen m GULA TULPANER.
    Skönt när man kan ändra efter tid, lust o KASSA
    Ha det gott Ninne

    SvaraRadera
  4. Vilket härligt inlägg du gjort! Jag som f.d färghandelare och då otroligt duktig på bl.a tapeter som jag gillar skarp tyckte ju att detta var extra roligt. Brunt, grön, rött och oragne.. dom där hiskeliga färgerna och mönsterna hade vårt hus när vi flyttade in, hemska minnen "skrattar" Din 11-årings tapet var verklgien superläcker! Jag får nog hälsa på på gamla jobbet nån dag och bläddra i tapetkataloger... jag älskar att göra om på hemmaplan =) Kanske kunde jag hitta något snyggt till det rum som ska bli mitt och makens gemensamma kontor /kram

    SvaraRadera
  5. Hej, vilken fin blogg du har:) kommer titta in igen!

    SvaraRadera
  6. det är kul att få en dejavu,trender går ock kommer igen fast det är svårt att tro att de bruna oranga gula 70 talet kommer igen,jag är också sugen på att måla mycket vitt,,men när vi flyttade in var det vitt här det var 1998,,jag har blått överallt och sonen har neongrönt och ljusgrönt, dottern kör svart vitt,,spännande,
    ha en go kväll kram Monica

    SvaraRadera
  7. Vilka ljuvliga nostalgibilder du visar... Det händer mycket inom området Inredning!
    Marielle

    SvaraRadera
  8. Visst är det kul med tapeter! Jag minns mitt rum hos föräldrana på 70-talet. Jag hade en orange tapet, orange heltäckande matta och gardinkappa med en stooor orange fjäril ...hihi! Ha det bra nu! / Irene

    SvaraRadera
  9. Kul med trender och hur modet växlar. Orange-perioden och tegeltapeter kommer jag ihåg med fasa, men den är populär bland de riktigt unga här hos mig dvs retro och -70 talstyger och möbler är helt ok för dom, smaken är olika :)
    Vilken fin samling bilder du bjuder på!
    Ha det gott! /Bea

    SvaraRadera
  10. Ja det är inte lätt att hänga med i modesvängen, Har man taperna tillräckligt länge så är de moderna igen.När blir det modernt med träväggar igen? Vi har nämnligen 2 st.Ha de gott.Anita

    SvaraRadera
  11. Riktigt kul att se bilderna du visar. Dina döttrars rum är så fina. Vi kommer ju själva att få renovera lite i form av tapetsering eller målning i vårt hus. Vardagrummet och dotterns rum står på tur. Kram

    SvaraRadera
  12. Tänk vad man kan förändra ett rum med tapet. Jag ser att två små söta katter ligger och sover i sängen. Så sött så sött!!! Hihi.
    Kram Madeleine

    SvaraRadera
  13. Idag finns det ju så otroligt många läckra tapeter!

    Vi har tapetserat med samma som du har i sovrummet, fast i grått. Ovanligt mönstrat för att vara vi, men vi är otroligt nöjda!

    SvaraRadera
  14. Tänk att vi som var med på 70-talet tycker att dem inredningen är så fruktansvärd ful,medan dom som är unga nu tycker att det är snyggt med orange, brunt och grönt. Hu så hemskt - det kommar i alla fall jag ALDRIG att gilla!

    SvaraRadera
  15. Ja, många tapeter var det! Just nu skulle jag vilja tapetsera om vårt sovrum som är hemskt! Men, då barnen flyttar ut pö en pö så skall vi ta ett av barens rum så småningom så ... tapetsering får vänta!
    :)

    SvaraRadera
  16. Ja, vart skall vi åka förutom till E i sommar? För det är inte många länder vi besöker som numera kräver att man har sitt pass!
    :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!