söndag 2 maj 2010

Sköna maj välkommen!

Med betoning på sköna! Efter en rätt så kall april så längtar man nu efter lite ljummare vindar.
obs! bilderna är inte från min trädgård, vi hann med en liten skogspromenad också.
Idag har det varit en jätteskön dag. Jag har varvat lite trädgårdsarbete med att bara sitta och njuta på altantrappan. Både lunchen och fikat har vi intagit utomhus, härligt!  
Jag har möblerat om lite i rabatterna, denna ständiga ommöblering! Men det är ju en del av tjusningen med sin trädgård, man funderar och flyttar. Idag var det silverarvet som åkte all världens väg från en rabatt. De är så fina när de blommar, men ack vilka spridare de är... Det finns ännu lite kvar på ett annat ställe, men jag tror de ryker de med. Har beställt lite från Odla.nu, bland annat några vita blodnävor som kan ersätta silverarvet.
Igår var det Shoppingpremiär av perenner! Skulle köpa markduk till uteplatsen vi håller på med, och förstås så var jag tvungen att gå ut i plantskolan också... :o) Det blev en ormbunke och alunrot som skall vara i nya rabatten, ett par vita höstväddar (de är så lättplacerade, bara att sätta varsomhelst mellan nåt annat, och så svävar väddarna så vackert bland det andra - love väddar!) Sen blev det en pion också, som jag inte kunde motstå för att den var så billig, och den vet jag då inte alls vart jag skall sätta...hm...ingen märkvärdig sort heller, Karl Rosenfield...nåja nån plats hittar jag väl!

8 kommentarer:

 1. Pioner och väddar hör båda till mina favoriter med, och sen är jag nog barnsligt förtjust i vallmoarter också, och rosor. Det svåra är ju att klämma in nya plantor.
  silverarvet har jag nog gett upp med. Enda stället var jag tillåter det att finnas på är berget, annars har man det överallt. hälsn mimi

  SvaraRadera
 2. Javisst har det varit en helt underbar dag idag! Vad spännande med ny uteplats och ny rabatt.
  Jag upptäckte att jag har en pion på min nya lilla lott och blev så lycklig. Det är en växt som är ljuvlig men som jag inte tänkt på precis, men nu känns det som att jag vill ha en till! =D
  /Marie

  SvaraRadera
 3. Underbart med vår o lite sol.... kommer man bara i lä känns det riktigt varmt o gott ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Man kan ju undra vart den normala aprilvädret tog vägen. Alltså att det är omväxlande varmt och kallt. Nu har det ju bara varit kallt och i natt var det nog nästan frysgrader! Usch!!
  Jag har ju inte heller kunnat hålla mig utan besökt "Jonas i När" i helgen med mina Stockholmsväninnor, så nu får jag kånka mina känsliga sommarblommor ut och in.
  Perenner (ja, alltså förutom dom 18 dagliljorna och 5 hostorna) har jag inte satt några ännu, ska ju på inköpssafari till Öland i nästa vecka så jag lugnar mig till dess.
  DÅ hoppas jag verkligen att det är lite varmare!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Tack så jätte mycket.
  Åå men att köpa perenner och växter är det bästa som finns. Jag älskar det. =)

  Din blogglåt med Ronan Keating är såå fin, en av mina absoluta favoriter faktiskt. Jag stannar här låten ut, hihi.

  Ha de fint idag!
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 6. Pioner är ju svåra att låta bli. Jag köper någon eller några varje år, men inga särskilda sorter, jag har bara ett krav och det är att de ska dofta. Mycket och gott. :)

  SvaraRadera
 7. Hör att du haft en mysig dag. man får passa på när solen skiner.
  Alunrot är en favorit här.vi har ju inga rabatter på landet, men jag har en jättestor keramikkruka som jag sätter tre olika nyanser av alunrot i.Sen på hösten åker dom ner i komposten och snart är dom i krukorna igen.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Varje år är det något man flyttar på. På så sätt blir trädgården aldrig tråkig.
  Visst är det svårt att stå emot plantorna på plantskolan. Du fixar säkert en bra plats till pionen.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...