fredag 23 juli 2010

Rosor del 2


 
Hur ser det då ut på rosfronten hemma hos mig? Nej, inte så många som man skulle kunna tro när man nu bor på Rosornas ö...men förhoppningsvis blir det fler! Här blommar i alla fall Iceberg (eller är det en Schneeewittchen, som det stod på etiketten, och som säljs under fel namn enligt alla tidningar? Vad skall man rätta sig efter?) 
Här sticker en liten Lykkefund upp, bland nävorna.
..den är inne på sin tredje sommar och den blommar rätt bra i år! Skall ju dofta men jag känner inte mycket...*tråkigt*  

 
Bonica bland lavendel
 

Louise Bugnet med läckra rosaknoppar som slår ut och blir vita.
Imperial Palace 
Astrid Lindgren. Läcker som en marsipanros!
Årets nytillskott, en Hansaland, som skall tåla ett skuggigt läge, står nu på min framsida där det är skuggigt halva dan.

**************

Idag kom regnet igen, precis när jag skulle cykla hem från jobbet. Det gjorde inte speciellt mycket, trots att jag var lika blöt som om jag badat i poolen när jag kom hem.Vad gör en trädgårdsnörd efter en sån tur - går in och torkar sig? Nej, hon kollar först vattenmätaren. Men bara 3 mm! Inte visste jag att man kunde bli så blöt på bara 3 mm inte...Fast nu är vi uppe i 9 mm, härligt! Fast snart kan det få sluta, för nu är det dags för husvagnshelg igen.
Trevlig helg på er!

11 kommentarer:

 1. Hejsan! Visst doftar alla mina klängrosor. Det var ett väldigt viktigt kriterium, dom andra var att dom skulle blomma hela säsongen och att dom skulle passa in i färgen.
  Du som är intresserad av rosor och har så många, kan du inte tänka dig att gå med i Rosensällskapet. Vi ska bilda en egen krets här på Gotland, men vi är än så länge endast 10 medlemmar. Anders Andersson föreslås som sammankallande och det ska väl bli några trädgårdsbesök och några föredrag och bildvisningar.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med rosor. Hansanland fick jag upp ögonen för häromdagen o tror nog de nska få flytta in hos mej med.
  Ha det gott. /Knatten

  SvaraRadera
 3. Mycket fina rosor, jag har 2 st trädgårdar på vägen hem från jobbet som är helt underbara med massor av rosor. Gissa om jag går extra sakta där hihi.
  Det hände samma sal för mig att precis när jag börjar att gå så regnar det.
  Trevlig helg.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Underbara rosor!
  Vad är det som gör rosorna så speciella och alltid drar blickar till sig? Det måste vara deras skönhet!
  Trevligt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 5. Så härliga rosbilder du bjuder på, finns inte mycket som slår rosors skönhet! Här har vi fått lite regn också, verkligen efterlängtat!
  Ha det gott!
  /Margot

  SvaraRadera
 6. Så fina rosor du har,mina har nästan blommat över.Grannarna har fått njuta av dom nu när jag har varit på din underbara ö.Vi lämnade ett regnigt Visby i fm.
  ha det så gott,nästa år kommer jag igen.
  kram

  SvaraRadera
 7. Underbar rosbilder! Jag njuter!
  Regn? Vd är det för något;-)
  Ha så skönt i helgen!

  Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Rosor får man aldrig för mycket av. I år har en del av mina blommat över väldigt snabbt på grund av värmen. Vinkade av några gäster vid Gotlandsfärjan häromdagen och kan berätta att vi har en väldig turistström mellan våra öar via Nabbelund-Visby.
  Kerstin på den andra ön

  SvaraRadera
 9. Vintern gick hårt åt på rosorna här, men Louis Bugnet blommar nu och snart ska nyplanterade Maidens Blush blomma. Jag ser framemot den "förföriska doften" som etiketten utlovar.

  SvaraRadera
 10. Louise Bugnet är min favorit//Britt

  SvaraRadera
 11. Kändes inte bra o lämna ön,men var glad o slippa ovädret som drabbade er.I trädgården har jag missat,mycket som blommar på försommaren bla.rosor,pioner,Mose brinnande buske.en del Clematis finns kvar.
  Får vänta på sensommar blomstren.
  ha det så bra i paradiset.
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...