måndag 22 november 2010

Nu börjar det dra ihop sig....

Men vad tiden går fort...det är ju för sjutton advent nu i helgen! Det är den här veckan allt skall ske...putsning av fönstrar (hur nu det skall gå till när det bara regnar hela tiden), plocka mossa och kvistar, städa,  bort med alla "vanliga" saker i fönstrar och på skänkar och gud vet allt! Jag är en sån som inte "tål" vanliga lampor i fönstrarna mellan den 1 december och typ 6 januari. Då skall allt bort och JULEN skall in!
Sen skall man helst hinna baka nån liten kaka till helgen också, eller nån liten bulle kanske, helst lussekatter! Och eftersom regnet strilade mest hela helgen så blev det faktiskt bullbak igår, första saffransdegen för säsongen, det brukar bli en tre, fyra stycken innan jag återgår till vanlig deg. 

Men eftersom jag är intresserad av inredning och pyssel, och gillar att förnya, så är det ju rätt kul ändå, även om jag kanske suckar lite precis innan man skall börja med allt. Men när man kommer till själva pyntet så är det ju kul! Jag har (förstås) gjort några nyinköp, till äldsta dotterns fasa. ALLT skall ju vara som det har alltid har varit....*suck* vad är det med ungar nu förtiden, varför kan dom bara inte tindra med ögonen åt allt man gör... :o) , hon var inte glad på mig i fjol, när jag bytte ut alla röda kulor i granen mot silver. Och hon blev inte glad när jag visade den nya julkalendern som jag tänkte vi kunde ha i år, istället för den vanliga broderade som vi haft hela tiden...Nu funderar jag i smyg på att måla om några av våra elljusstakar till vitt, undrar om hon märker det..?

Och så funderar jag på om jag skall hinna med en julkalender här på bloggen med, undras om jag har fantasi till ett inlägg om dan i år med...vi får se!

10 kommentarer:

  1. Hej vilken fin blogg du har med så många fina bilder! Hit kommer jag snart tillbaka och kikar! Ha en fortsatt trevlig vecka! Kram Nina

    SvaraRadera
  2. Inte kan du byta ut den broderade kalendern,det begriper du väl.....:)
    Kram Namnen

    SvaraRadera
  3. Ja, visst är det mycket man vill göra nu! Attan att tiden rusar och det är mer på jobbet än nånsin:( Det får väl bli som det blir i år med. Mysigt i alla fall!!

    SvaraRadera
  4. Så gott det ser ut med dina nybakade kakor,kan nästan känna doften.
    Jag har oxå tänkt måla om ljusstakarna,tycker inte om de vita man köper.Får se om jag blir färdig,färgen finns hemma så det är bara o sätta igång.
    ha det gott på underbara ön.
    Kramizar till dej

    SvaraRadera
  5. Hittade dig via en annan blogg då jag såg att du har utlottning ☺ ville bara säga: Vilken fin blogg du har! Ha det gott. Kram Lenita

    SvaraRadera
  6. Jag har inte förberett ett enda dugg inför 1:a advent. Ska ha Höstmiddag för fd. grannar på landet på fredagkväll, och då vill jag inte ha julstämmning!
    Min dotter är precis som din Det ska vara samma saker som det var när hon var liten ( hon fyllde 30 i söndags)I år behöver jag inte känna den pressen, för hon och hennes man åker till Mexico och kommer hem först efter jul.
    Kanske jag rent av struntar i julgardinerna i år!
    Ha det gott i stormen!
    Elisabeth

    SvaraRadera
  7. ...att jag bara ÄLSKAR att julpynta och har ett helt garderobskåp med julgrejor. Allt annat ska bort och julgrejorna upp och visst vill jag att det ska vara alla dom gamla grejorna, men gärna också lite nytt. Har alltid bara haft röda kulor, men förra året köpte jag också silver. Får se hur jag gör i år - det kanske både blir silver, guld och rött!
    Det är klart att du måste ha en julkalender på bloggen - den ser man ju fram mot!
    KRAM
    Susie

    SvaraRadera
  8. Här har det varit lugnt med pysslandet inför julen, inget är gjort ännu.
    Det blir nog rätt lugnt också antar jag men så har vi ju inga barn hemma längre. Du ser ut att ha hunnit med en del i varje fall.
    Du får väl återkomma om hur det gick med de vita ljusstakarna.
    Ha det gott,
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag visste inte att det var en "sjuka" att ta bort alla vanliga lampor den här tiden framöver. :) Jag lider också av den så jag har fullt sjå att hitta plats för fönsterlampor, ljuslyktor och andra pryttlar som inte passar in nu under några veckor.

    Putsa fönstren blir svårt eftersom vi har femton minusgrader, men insidan kan jag kanske göra något åt.

    SvaraRadera
  10. Ja så var det en titt inom DIG.
    Hoppsan massa trevlig musik Tack den väckte upp mig litet.

    Men inte skall du förändra allt för mycket, det måste vara litet igenkännande för barnen.
    Mina barn var mycket noga med att allt skulle vara som alla andra jular + advent.
    Mumsigt det ser ut med en hög så flotta lusse bullar.
    Kram från Tyckmyckan o en GO 1 Advent önskas

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!