onsdag 19 januari 2011

Så där ja!


Ett besök på Linds handelsträdgård och hemmet fylls på med lite nya fräscha gröna växter - vilket behövs efter att julblommorna tagits bort (nåja, jag har ännu två amaryllis som envisas med att ännu ha varsin knopp på gång men ändå).


Här på tevebänken blev det en "plättar i luften" och en fredskalla, samt ett par nya krukor. Behövde jag väl inte iofs, men de var för billiga för att låta bli, 25 respektive 45 kr, det tyckte jag var ett fynd!


I köket blev det två nya paradisträd. Tyckte de var så bulliga och gulliga och sen är de ju rätt lättskötta vilket passar mig bra! Egentligen är det lite konstigt med mig...i trädgården gillar jag perenner som växer sig stora och fyller ut rabatterna, och jag gillar/älskar ju att pyssla med dem. Men när det gäller krukväxter så gillar jag inte när de sticker iväg och blir för stora, och inte är jag speciellt pysslig med dem heller. De måste tåla att torka ut, och jag är inte sån som går och vänder på/pratar med dem...hur kan det vara, man borde väl vara intresserad av bägge sorter sa att säga...:o) men så är inte fallet med mig alltså! Men nya fräscha krukväxter gillar jag förstås!

6 kommentarer:

 1. JAg håller med dig! Krukväxterna inomhus ska var tåliga och kan blandas upp med en och annan engångsblomma allt efter säsong.Paradisträden var fina.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Tack för titten "inne hos mig".
  De blommor som inte tål torka lever inte länge i min vård.

  Krukorna var jättefina, riktiga fynd som du säger.

  Det är alltid kul att köpa nya krukväxter.

  Ha de bäst !!
  Nilla

  SvaraRadera
 3. Nya krukväxter är alltid trevligt och efter jul behöver man dem verkligen! Jag fick ett par nya med ming hem från stan i måndags men har inte hunnit ställa dem på plats än.

  Krukor, min svaghet... jag köper ALDRIG bara två, jag köper till flera fönster (har flera fönster i samma rum) typ 10 krukor åt gången "visslar oskyldigt" I min matkällare finns ett hyfsat krukförråd för man vill ju byta krukor när man byter gardiner =)
  Ha det gott / Kram

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dej att krukväxter ska vara tåliga.Vad fina paradisträd du har hittat.Kanon fina.Önskar dej en skön onsdag.Varm kram Rita ♥

  SvaraRadera
 5. Häller med dej inomhusväxter ska tåla det mesta.Det blir många slit o släng växter.
  Vi har tänkt o tillbringa sem.i Burgsvik iår oxå.Blir det som vi tänkt är vi där från v30 tom 33.
  Har oxå sett att campingen är till salu,hoppas det ordnar sej innan sommaren.

  Kramiz till dej

  SvaraRadera
 6. SÅ fint du har gjort med nya fräscha krukväxter. Jag är nog lite som du, dom växter man har inne skall tåla lite omild behandling och helst inte vattnas för ofta, 3 veckors blommor brukar jag kalla mina!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...