söndag 6 februari 2011

Köket









Idag visar jag lite bilder från mitt kök. Vi gjorde om det för 11 år sen när vi flyttade hit och jag trivs ännu jättebra i det, men jag funderat på att måla om ett tag nu - jag skulle vilja ha det vitt! (typiskt va - när nu gult börjar bli trendigt i inredning så vill jag byta...) Luckorna är Marbodals Lindö gul om någon undrar. Häromdan var jag inne i färgbutiken och skulle börja titta på tapet att ha ovanför panelen i matrumsdelen, och som kan passa till vit målning. DÅ går det upp för mig att det inte är så enkelt att man bara målar köket i en vit färg - för vit färg finns i såå många nyanser. Äggskal, älva, krita, snö - just name it. Så nu fick jag huvudbry...och jag som har så svårt att bestämma mig...
to be continued - I hope...

13 kommentarer:

  1. Förstår att du trivs i det köket:))
    Ser så härligt och fint ut och stort!!....min dröm är att få ett stort kök, hoppas bara att drömmen blir sann! Jag skulle vara överlycklig om jag hade ett kök som ditt!!
    Ha en fin söndag!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  2. Ja du, det är inte lätt - vi kör med "Stockholmsvitt" fortfarande!

    SvaraRadera
  3. Kan förstå hur du känner,förra året när vi gjorde om i köket,var jag oxå kluven.Gillade det jag hade,men ville ha nytt.När det sen var gjort kändes det så bra.
    Håller med om att välja vitt,inte ärlätt så många nyanser som det finns.
    Lycka till,att planera är ju en stor del av nöjet.

    Ha det gott.

    kramiz

    SvaraRadera
  4. Så fint kök och mysigt :) Ja inte är det lätt alltid, fast jag gillar ditt gula som det är:)

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  5. Ja de vita tonerna är onekligen många. Men som f.d färghandlare skulle jag bara vilja påpeka att om du vill ha en vit som passar till andra vit fabriksmålade vita toner så ska du måla med den NCS kulör som heter 0502-Y Det är i princip den ton som ALLT fabriksmålat vitt har en s.k standardkulör. Köper man en innerdörr eller nya golvlister har de den tonen. Lycka till i ditt färgval!

    Ang. just köket så har jag en fråga till dig, jag vill gärna ha ett vitt kök i lite gammal stil (passar nog bäst till huset) och gillar den typ av luckor som du har i ditt kök. Det jag undrar är om kanten på luckans "pegel" är svår att hålla ren? Jag har nämligen en sådan lucka i badrummet och det är inte något hit direkt med all luftfuktighet och handduksflock. Jag skulle vara sååååå tacksam för om du kunde upplysa mig om det finns några nackdelar med den luckan i köket =)
    Ha en bra dag / Kram gittan

    SvaraRadera
  6. Halloj!
    Tack för påhälsningen hos mig, och din söta kommentar!
    Vit färg är inte lätt, men jag har verkligen fastnat för den råvita, den är verkligen "knallvit" och går mot det gråa istället för det gula.
    Kika in hos Jolines inredning, hon målade om köksluckorna från gula/creme färgade till råvita, det blev kanon!
    Ha en bra start på nya veckan, kram Maria

    SvaraRadera
  7. Ditt kök är verkligen jättefint!

    Det är svårt att hitta rätt bland alla vita toner. Kul och spännande att måla om!

    SvaraRadera
  8. Jodå bilder på klänning kommer fast i sommar. Vill inte att sambon ska se den.
    Jaa nu gäller det väl att rå om sig själv när man är ensam :)
    Kram

    SvaraRadera
  9. Ditt kök ser så där underbart trivsamt ut. Jag tror det är den gula färgen som gör att det känns varmt o gott. Alla har ju vitt, vitt, vitt, men jag vet hur det är... man vill byta. du får ta dig en funderare
    Elisabeth

    SvaraRadera
  10. Hej!!

    Tack för din fina kommentar, å va kul att någon rekommenderat min blogg. Sånt värmer såklart ett blogg- och inredningshjärta :-).

    Ni har ett jättefint kök och jag förstår såklart vad du menar. Jag har inte ångrat mig en sekund, så kör på :-). Jag valde råvitt. Vitaste vitt.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  11. Jättefina luckor förstår att du trivs i ditt kök//Britt

    SvaraRadera
  12. Härligt kök du har. :)
    Det där med vitt är ju inte så enkelt men så småningom hittar du nog din nyans.
    Ha en fin kväll.

    SvaraRadera
  13. Hej!
    Vilken mysig blogg jag just har hittat till!! Extra roligt att du är Visby-bo eftersom min sambo är gotlänning :)

    Vilket mysigt kök ni har! Det är jättefint som det är men jag som älskar vitt håller med om att det skulle bli fint i vitt! Mitt tips (sambon är inte bara båtflykting utan målare med) är att ta med några färgprover hem från färgaffären och se i rätt ljus och omgivning så att säga. Själv tycker jag att 0502Y är väldigt fin, den är bruten vit men lite åt det gräddfärgade, varma hållet, lite gult i men ändå vit =) Annars kan man ju ha brutet lite åt grått det är ju också fint, men smaken är ju så olika!

    Ha det så bra!
    Kram Veronica

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!