tisdag 21 juni 2011

Miss America

Miss America, den andra av mina fyra nya pioner från i höstas, har slagit ut! Från att först ha varit lite ljust rosa i knoppen gick den över till rent vit med gul mitt. Hela två blommor första året, inte dåligt! Svag men god doft!
*****
I går var den första egentliga semesterdagen. Jag hade "lördag" hela dan, tyckte det var konstigt att affärerna hade öppet på eftermiddan, och att det kom post i brevlådan. Nåja, man vänjer sig väl vid ledigheten, det brukar inte vara något problem... :o) Vi åkte runt till lite olika butiker och valde badrumsinredning. Puh, det är inte lätt...tänk att det är såå många beslut som skall tas i ett sånt litet utrymme (3,5 kvadrat). Det är compact living som gäller, så vi är lite begränsade när det gäller handfat tex. Kakel och klinker har vi inte beställt ännu, men det lutar åt ett ljusgrått klinker i 10 x 10 som vi bägge "förälskade" oss i, samt ett vitt kakel i 15 x 15, för jag har fått för mig att man inte kan ha samma storlek på golv och väggar (?).

9 kommentarer:

 1. Vad många fina pioner du har.
  Mina har inte börjat blomma än, förutom dillpionen som även hunnit vissna.
  Tyvärr vet jag inte namnet på mina men
  underbara är de.

  Ha de bäst !!
  Nilla

  SvaraRadera
 2. ...Jag finner inga ord...Vilka pioner! Underbara bilder,blir gla i hela själen...Kram på dej Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vilken snygg "miss"! Kul med nyinköpt som blommar redan första säsongen.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Just nu håller jag på att förbereda för en pionrabatt genom att be gubben min att gräva bort all vallört och alla vårkragar i den f.d. potatisrabatten som är precis utanför staketet till innertomten. Fast han vet inget om pionerna ännu!
  Där är soligt och djup fin jord och så växer det en liten rosenhagtorn i ena änden och en syren `Sensation´ (som har rödlila blommor med vit kant) i andra.
  Syrenen ska flyttas i höst och vi har tänkt att Penny ska ligga i den här rabatten så småningom - och då vill jag att hon ska få något vackert nära sig!
  Det är en idé, men jag vet ju inte hur det hela avlöper. Vi misstänker ju att Penny inte överlever sommaren, fast vi hoppas ju......

  SvaraRadera
 5. Hallå där!!! Kul att du hittade min blogg o lämnade en kommentar. Stämmer....jag är Helen som var på TB förr:) Kul att hitta gamla bloggvänner. Har lagt till mig som följare på din blogg. Kram Helen

  SvaraRadera
 6. Visst är det mycket som ska väljas och med stor omsorg för inte vill man göra om det bara för att man valt "fel"

  SvaraRadera
 7. Underbar pion! Synd att den inte doftar mera, men detn behöver ju inte konkurrera med andra då kanske? :)

  Det är svårt med små utrymmen för allt måste passa så precist, inga avängar att ta ut direkt. Vi har snedtak i vårat långsmala badrum och det är svårt att få till en vettig planlösning.

  Jag skulle gärna hälsa på dig, men vi får se om tid finns och modet förstås. :)

  SvaraRadera
 8. Vacker pion, från att den står i knopp till dess den slår ut. De här enkla pionerna är riktigt trevliga!
  Svar. Båda kan visa sina gula ståndare. Båda doftar svagt och lite kryddigt, och som du skriver är Sarah Bernhardts doft inte speciellt behaglig.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. En för mig okänd skönhet! Vilken goding hon är miss america! Mina pioner har ännu inte öppnat sina knoppar, förutom då bondpionen. /Mimi

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...