fredag 2 september 2011

Äppeltider


Egentligen föredrar jag äppelträd i det här tillståndet.

Men nu när det ändå ser ut så här...


...så får man väl plocka in lite

...och göra nåt gott av dom! Till exempel den här äppelpajen:

5 äpplen
125 gram smör
1,5 dl socker
2 dl mjöl
3/4 tsk bakpulver

Skiva äpplena och lägg dem i en smord form. Blanda samman ingredienserna och tryck ut ett täcke över äpplena. Grädda i 200 grader i 30 minuter och njut sen med vaniljsås.

Nu hoppas jag att alla som kikar
 in här får en trevlig helg!

4 kommentarer:

  1. Visst är det härligt med egna äpplen men det kan bli för mycket av allt det härliga... Jag vet inte vad jag ska göra med dem för man orkar inte äta upp allt heller - har t o m burit massor in i skogen så att rådjuren kan smaka på dem.

    Hoppas att du har en fin helg!

    Kram
    Sari från Puumuli

    SvaraRadera
  2. Jag gillar äpplen bäst i det sista tillståndet=)))./Knatten

    SvaraRadera
  3. Oj så ljuvliga blomster. Men äpplena var vackra de med. Godast ser ändå pajen ut. Alla härliga på sitt sätt eller hur...

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  4. Härligt med egna äpplen! Jag fick hålla till godo med icas när jag gjorde äppelpaj idag. :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!