lördag 17 september 2011

Årets skörd!Vi har skördat våra första valnötter! Två stycken blev det! Jag skalade dem och la upp fyra små högar så att vi fick smaka hela familjen. Vi åt och njöt och skänkte en tanke åt honom vi fick trädet av, en nära väns pappa, som tyvärr inte längre finns i livet sen snart ett år tillbaka.

*****
Idag har det verkligen varit en underbar höstdag - nästan lite indiansommar eller vad det heter? Skönt var det i alla fall, och jag satt ute på altanen och njöt en god stund innan jag återgick till städning och bakning som stod på schemat idag =)

8 kommentarer:

 1. Vilken lycka! Hoppas kommande år ger riklig skörd :)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Tack goa Vän för att du håller minnet av min fina pappa vid liv!!
  Han saknas mig enormt just nu....
  Varmaste kramen Namnen

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt,egna valnötter! Och vad fint för dig att ha just det trädet. Här i 08-området har också varit fint idag.

  SvaraRadera
 4. Det är inte klokt vad sådana där små saker kan glädja en! Jag förstår precis känslan - och hur vansinnigt goda jusrt dina nötter var!! en extra god sort, eller hur!? *fniss*
  Vi satt också ute igår och käkade en sen lunch, men sen framåt kvällen gick vi faktiskt in och åt sen middag i matrummet. Det blev lite väl kyligt och maten kallnar så fort då!

  SvaraRadera
 5. Så härligt att få smaka på egna nötter! Hoppas att de blir fler nästa år! Vi har också haft en fin helg efter hela veckans regnande så det känns trevligt att börja en ny vecka igen.

  Ha det så bra!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 6. Förstår att de var en speciellt stund..

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Hej va kul o hitta till en för mig ny blogg. Har läst massor nu. Måste säga att badrummet var suuupersnyggt, me lika! Fick jag göra om vårat lilla så skulle jag härma :)

  Hoppas ni får flera valnötter nästa år o njuta av. Trädet var fint också, inte fel de heller :)

  Ha en skön kväll
  Camilla

  SvaraRadera
 8. Min pappa har ett fantastiskt stort valnotstrad... varje ar ar det en tavling om vem som hinner forst... han eller rakorna ;o)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...