onsdag 21 september 2011

Kontoret - före och efter!


Kontoret är klart sen nån vecka tillbaka. Vill bara först visa hur vi har haft det hela sommaren, med skrivbordet stående i en dörröppning... inte så kul men det konstiga är att man vänjer sig (nu när inte skrivbordet står där längre känns det jättekonstigt och stort...)

Men vi tar några förebilder först. Så här såg det ut innan, när vi precis hade börjat att riva i förrådet. Makens ungdomsskrivbord hade hängt med ett tag, så det kändes som att vi ville byta ut det mot något nättare.


Här fortsätter renoveringen, men ni får en liten bild av hur det såg ut innan, med hyllorna på väggen. Det var rätt bra hyllor men jag ville förnya lite så jag målade dom vita och köpte nya konsoler.

efter
Så här ser det alltså ut nu, med nya tapeter och nytt skrivbord som egentligen är en bänkskiva som vi hittade som stuvbit hos XL Bygg. Ben och konsoler från Ikea. Tidsskriftssamlarna hade jag sen förut och dom målade jag också vita.

En ny rosa mus fick följa med när vi köpte en extradator häromdan. Det var faktiskt maken som hittade den och sa att den måste vi ha =)


Närbild på tapeten som jag hittade först och blev förtjust i, och sen utgick ifrån.Lådhurts Helmer från Ikea.

Så här ser det ut nu från vardagsrummet, känns som om vi fått nytt vardagsrum också när skrivbordet försvann...=) Här är väggen som tidigare var hyllor på. Nu har vi utökat kontoret med en arbetsplats till. Här är det tänkt att barnen skall sitta, så en till dator har införskaffats. Nu kanske man kan få tillgång till sin dator när man vill och slippa ta fighten med tre andra familjemedlemmar =)

Hoppsan, där kom en katt... både på skärmen och på skrivbordet!


Svart - och vitrandiga gardiner från Åhlens.


...och pärmarna byttes ut mot svarta så det blir enhetligt, och minskades ner i antal, endast de som används flitigt får vara här, resten förpassas till källaren. 


Två bruna stolar, arvegods från svärmor, målades vita och fick fårskinnsdynor från Rusta.


Så nu kan vi sitta här två stycken och "umgås" vid våra datorer - moderna människor som vi är =)  Men så moderna är vi inte att vi vill att datorn florerar runt i huset, därför kändes det bra med två stycken arbetsplatser. Vi tycker faktiskt att kontoret känns större, även fast det är två platser och väggen är flyttad 10 cm inåt rummet, så egentligen är rummet mindre än förut. Jag tror det är de ljusa tapeterna och allt det vita som gör det större. Och så har vi rensat bort massor av sånt vi inte använder, och det gör mycket för trivseln.

14 kommentarer:

 1. Jättesnyggt, fräscht och praktiskt! Snygg tapet också. Förstår att du/ni är nöjda med nya kontoret!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Så himla snyggt, fräscht och praktiskt - perfekt med andra ord!
  Jag önskar att maken min också vill ha ljusa tapeter på sitt/vårt kontor när vi flyttar upp det på ovanvåningen. Men man som han är så finns "risken" för att det blir blått... Då stannar jag nog kvar på "mitt kontor" dvs. i vårt sovrum =P Vi tycker att det vore trevligt att ha gemensamt kontor, i dagsläget sitter vi två trappor ifrån varandra - inte så kul!
  Kram gittan

  SvaraRadera
 3. Det blev toppenfint. Gillar skarpt de vitmålade stolarna. Så snygga!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Oj det blev jättefint! Ett luftigt och inspirerande rum att vara i kan jag tro. Picken över i är Dogges medverkan, mkt stilig kisse!
  Marie1

  SvaraRadera
 5. Vilken förändring!!! Verkligen snyggt, ljust och fräscht. Vilken inspiration jag fick nu till att ta tag i vårt röriga kontor:))). Hitta bra snygg förvaring är viktigt, och det har du gjort.
  Så söt kisse.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Det blev jättefint! Vad praktiskt med två arbetsplatser intill varandra, så skulle jag också vilja ha.

  De vita stolarna med fårskinn gillas!

  SvaraRadera
 7. Bara så himla supersnyggt.Förstår att ni blev nöjda!!!!.Ha en skön onsdag.Kram Rita ♥

  SvaraRadera
 8. Så fräscht o fint! Supersnyggt!
  //Helen

  SvaraRadera
 9. Det ser jättebra ut, vitt och fräscht - och ni har verkligen utnyttjat rummet på rätt sätt. Kul också att det hela även ser snyggt ut inifrån vardagsrummet!
  Vi är ju mitt uppe i renoveringen av duschrummet, men än så länge står det bara en "avdunstare" där och blåser. Det lär väl dröja någon vecka till innan byggarna sätter igång och fixar till det.
  När jag nu såg ditt kontor så slog det mig att jag har ju helt glömt bort vårt kontor. Det behöver ju inte alls se ut som det gör nu när vi inte har firman längre. Härligt - då kanske man kan få lite nytt dit in och dessutom är ju en vägg förstörd så det måste ju fixas där inne också!
  Ska genast gå in och snacka lite med honom. Vad glad han ska bli!! *fniss*

  SvaraRadera
 10. WOW! Sååå snyggt!
  Och vilken ORDNING!
  Så prydligt skulle jag också vilja ha det!
  Tycker jag rensar och röjer, men uppenbart har jag inte kommit hela vägen.
  Bara på't igen !!!
  Blir ju inspirerad när man ser sånt här!
  TACK!

  http://x-handarbete-pyssel.blogspot.com

  SvaraRadera
 11. Hej det blev verkligen supersnyggt, stilrent och praktiskt. Gillar svart och vitt. Den tapeten är verkligen snygg o jag gillar den runda fällen från Rusta också.

  Nu blev jag inspirerad o göra om vårat datarum :) Hmm undrar om jag får mannen med mig hihi

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 12. Det blev jättefint. Lugnt och rofyllt.
  Gillar skrivbordslampan oxå.

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Vilken förvandling - supersnyggt! Gillar de ljusa färgerna och rummet har luft.
  Ha en fin helg! /Bea

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...