torsdag 17 november 2011

Allt är inte vackert...


Vissa saker är jättebra att ha, men dom kanske inte är sådär jätteroliga att ha stående framme. Min sodastream är en sån. Det är en maskin som vi använder dagligen  och jag skulle inte vilja vara utan den, jag gillar bubbelvattten men tycker det är onödigt att bära hem vatten när det finns så gott i kranen. Det är väl inget fel att ha den framme men jag tyckte aldrig riktigt att den hittade sin plats.
Så därför bestämde jag mig för att den skulle in i ett skåp. Det var bara det att den var högre än hyllplanen tillät. Så då åkte sågen fram och ett hyllplan fick bli lite kortare.
Nu är det här inget snyggt skafferi med pärlspont och hyllspetsar och dylikt, så egentligen skall jag väl inte visa det =) Men nu är ju inte verkligheten alltid så där romantisk - så varsågod; så här ser det ut inne i vårt städskåp, inte vackert men funktionellt =) Här huserar allt från städprodukter, medicin, kattmat, presentsnören och återvinning av tidningar och förpackningar, och numer alltså en sodastreammaskin!
I morgon är det äntligen freedag(!) och då tar köksveckan en liten paus =) men på lördag är jag tillbaka med fler köksbilder, så ni som är trötta på mitt kök kan ju vänta tills nästa vecka med att kika in här =)

10 kommentarer:

 1. Så där är jag med, gömmer helst allt vad maskiner heter o skulle gärna gömma undan vår micro i ett skåp men behöver dom till annat!
  Annat är det med din KA, såå fin att ha framme! =)

  Trevlig kväll!

  Kram Liza

  SvaraRadera
 2. Mycket bra idé - även om just den "maskinen" skulle platsa i vårt moderna kök!
  Anammade det där med att gömma trista grejor inne i skåp när jag planerade ombyggnationen av vårt kök. Nu har vi dom flesta av våra maskiner + allt som behövs på morgonen för teet i ett skåp med draglucka. Det är dessutom placerat mellan kylskåpet och diskbänken och i underskåpet (som är två lådor) fick bröd och skärbräda och sånt plats i den översta. Den nedre är hundlåda. Alltså behöver man knappt röra sig när man fixar fikat yrvaken och dann på morgon!

  SvaraRadera
 3. Fiffig lösning! Har alldeles för trångt för alla maskiner i vårt moderna samhälle. Kram. Jag ledsnar inte på ditt kök.

  SvaraRadera
 4. Ja du var fiffig du! tittar gärna på dina köksbilder även om det är skåp me kattmat,hihihi snygg köksbjörn du har eller assistent kanske det heter nu för tiden...Vill ha Kram Gunilla

  SvaraRadera
 5. Även om maskiner kan vara snygga, så kan man ju inte ha för många framme ändå. Det blir liksom lite tokig energi av det, tycker jag.

  Supersnyggt kök har ni verkligen! Det liknar vårt som kommer från IKEA (fast underskåpen är 25år gamla marbodal) Funderar om jag ska fixa lite där i köket, i vinter, dina inlägg inspirerar! Jag har länge velat ha pärlspont på halva väggen sådär som ni har:-)
  Ha det gott, kram H.

  SvaraRadera
 6. Fiffigt att gömma den fula (jo, det tycker jag) maskinen i skåpet. Själv har vi en hylla i ett köksskåp för alla laddningsbara makapärer; telefoner, eltandborste, kamerabatterier mm. Man stoppar in den kontakt som behövs i urtaget som också sitter i själva skåpet och sedan in med den trötta apparaten och stänger skåpet. Inget sladd - elpryl-fult framme!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Gillar din smarta lösning! Själv har jag gömt micron i skafferiet. Även om den används dagligdags behöver den inte stå framme.

  Kram Eva-mari

  SvaraRadera
 8. Ja det är inte världens snyggaste pryl, och min står framme väl synligt i köket. Kanske är det dags att ändra på det...?
  Ha det gott
  Maria

  SvaraRadera
 9. Nä, Hallå!! DET städskåpet är ju skam att visa !!
  ...eller, näe! Verkligheten är nog den att de flesta städskåp är värre än detta, om inte annat så är de flesta städskåp inte finare. Tycker det ser ordning å reda ut där inne!
  (även om jag saknar spetsarna... ;)

  Jättekul att få se ditt kök ur alla vinklar och vrår! FIIINT !!
  Så skulle jag kunna ha det!

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 10. Jag har gömt min sodastream ännu bättre "ssss" Men så är den också fulare än din (fådd maskin då får man ta dne som den är) Jag dricker ocks¨å mycket bubbelvatten men har int plats för att ha maskinen framme i köket (ockås är en ju sk..ful) Så jag tänkte som ¨å att om jag/vi tidigare kunde gå ner i "matkällaren" för att hämta upp bubbel varje gång så kan vi ju faktiskt göra detsamma nu. Sagt och gjort Sodastreamen har fått en plats på ett av bänkskåpen i matkällaren och dit ner går vi och gör vårt bubbel - funkar jättebra =) Där bor han granne med hushållsassistenten så han slipper känna sig ensam "hihi"
  Ha en fin helg / Kram gittan (som gärna ser mer från ditt kök)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...