söndag 20 november 2011

Gammalt och nytt

Jag har nog alltid gillat att blanda gammalt och nytt tror jag. Har det gamla en historia är det ännu bättre. Den här skänken till exempel, är både gammal och en släktklenod på makens sida Det är hans morfar som tillverkat den, och det står skrivet med sirlig handstil min svärmors namn och klass 5, så jag gissar att den är tillverkad innan 1945. Jag gillar verkligen den här möbeln, och jag vill gärna att det kan vara lite fint ovanpå, eftersom det är det första man ser när man kommer in i köket. Tyvärr delar inte maken min åsikt, utan när han kommer hem så hamnar här nycklar, mobil, glasögon och almanackan direkt... grr... men hur svårt kan det vara att lägga ner det i lådan? Vi har ändå fått varsin låda att lägga sånt i... (ok, jag erkänner, jag lägger prylar på andra ställen där kanske inte maken tycker att det skall vara nåt...)
Nåja, tillbaka till köket - inser när jag går igenom bilderna att de flesta lampor vi har i köket är visst från Ikea - så även den här! 
Mer Ikea - pallen inhandlades där i somras, och målades sen vit. Glasburkarna är loppisfynd,
liksom vågen här på bänken. De här glasburkarna är också från vår inköpsrunda på Stora varuhuset i somras  =) Faktiskt jättenöjd med att ha mjöl och socker framme. Känns liksom ännu roligare att baka då =)
Min kanna från Västergården är en favorit. Både att ha redskap i men ibland får den agera vas, tex till pioner =) Burken med kaffe är förstås gammal.
På den öppna hyllan som också målades om i våras, från mörkt trä - samma som bänkskivorna- till vit, så förvaras våra vardagstallrikar och kaffekoppar, jätteskönt att ha dem lättillgängliga. Överst en kaffekvarn som jag köpt i en antikaffär en gång i tiden.
Till slut diskstället från Åhlens, nytt men i gammal stil, funkar också =) Ja, och det får avsluta köksveckan för denna gång! I morgon är det ny vecka och vi går mot advent. Inte för att jag fattar att det redan är advent, men säger almanackan det så är det väl så... Ha det gott!

ps. Tack för alla goa kommentarer om mitt kök den här veckan!

10 kommentarer:

  1. Ditt kök är supermysigt! Helt i min smak!
    Visst är det väl typiskt män att inte förstå att de inte kan lägga alla sina prylar på skåpet så snart de kommer innanför dörren!! Så gör min make också! Även han har en egen låda i samma möbel som han lägger nycklar, mynt och annat småplock på... gjorde ett nytt försök i somras och la en fin korg på bordet som han skulle kunna lägga sina pinaler i...gör han det??? Nix, de ligger bredvid!!! Är det en genetisk defekt hos det manliga släktet eller... ?? ;-D
    kram, Marita

    SvaraRadera
  2. fniss ja min man lägger allt på fläkten i köket tills det rasar ner jag har med provat med låda och korg en liten hylla,,men nej fläkten ska det vara,,
    Det får man leva med, han brukar städa undan då det kommer folk ..

    Härligt med ditt fina kök, mitt kök är uff, vi ska göra om det om två å r tror jag maken sa,,jag funderar med hur jag vill ha det,,jag gillar din stil.
    Men jag måste tänka att det är lätt att rengöra för min man huserar i köket mest att lagar all mat och bakar altt vårt matbröd, osså får jag röja och städa för det är han inte så bra på, en sådan fin kran skulle jag väl få leta upp under degresterna,,den är fin för jag gillar med det lite äldre som får en gammeldagsstil..
    Tack för de praktiska tipsen, det är bra att tänka,,vi funderar på en vägg riva eller behålla och vi är inte överens,,tur vi inte ska göra det ännu...tillfälligt ny spis skulle vi med behöva för vi har med en sådan där konstig krackelerad,,dem skulle man nog reklamerat i tidigt stadie..

    Ha en go söndag kram Monica

    SvaraRadera
  3. Vilken snygg skänk! Roligt att ha användning för arvegods.
    Jag har också en sådan pall från Ikea... min ligger fortfarande ouppackad i källaren...kanske ska ta tag i och packa upp den och måla den... det var ju trots allt förra året vi köpte den. Fin den blev i vitt.
    Söt kanna med hjärta på!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Ert kök är verkligen mysigt. Blandningen med nytt och gammalt är helt min stil. Jag tror min kaffekvarn är identisk med din.Det där med nycklar och annat tror jag alla har samma problem med. Men vad trist att leva helt ensam och alltid superfint överallt. Jag städar gärna undan lite då och då fast jag morrar en hel del oxå. Kram!

    SvaraRadera
  5. Sådana skänkar tycker jag är otroligt fina!! Såg en hos min kusin för ett tag sedan, men det var från hans andra sida av släkten.. :( ;)
    Fantastiskt att den t.o.m. är tillverkad av en släkting!

    Just den modellen av köksvågar är min favorit, har dock inte stött på någon sådan än... till bra pris..

    Och ett sådant diskställ från Åhléns har jag också!

    Med andra ord... BRA SMAK DU HAR!!! =)

    SvaraRadera
  6. Än en gång. Jag gillar verkligen ditt kök, och alla fina detaljer.
    att karlar lägger sina saker i stora högar beror nog på att som inte har någon handväska.....
    Sen ska de väl vara synliga, för att dom inte ska glömma dom när dom går...
    Elisabeth

    SvaraRadera
  7. Du har ett jättefint och mysigt kök, ha en skön söndagkväll!
    Kram Malena

    SvaraRadera
  8. Jättefint kök och kul att du visar vad ni "roar" er med!
    I det här hushållet är det min gubbe som flyttar undan ALLT om det inte ligger på rätt plats. Han är nästan pedant, men har blivit bättre med åren och jag är nästan slarvig, men har också blivit bättre med åren. däremot är det jag som har ordning på alla papper, då är jag pedant!

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Så fint kök du har! Ser så mysigt ut:) Skänken älskar jag, skulle gärna komma över en sån!

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  10. Ett underbart vackert skåp! Men jag tycker din man kan få lägga nycklar och annat där, det gör väl inget, då syns det att man bor där också! Eller är jag lite småslarvig nu.....? Jag tycker nog samma här, det dräller grejer överallt och dom är inte mina.
    Agneta kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!