fredag 30 september 2011

Det är kärlek i luften!

Ja, så är veckans tema på Blommig fredag. Det första som ploppade upp i hjärnan var Kärleksörten, som blommar så fint nu på hösten.

Jag har flera sorter, bland annat denna som står i en kruka vid planteringshörnan. Den har varit svärmors och hon hade den på sin balkong så länge jag kände henne och säkert innan dess också. Den delades upp i tre delar efter hennes bortgång så varje barn fick en del. Ena systerns exemplar är gigantisk, lite kul att se hur olika det kan bli!

Denna mörka skönhet står också vid planteringshörnan, jag fick den i början av sommaren från en kompis trädgård och har inte bestämt mig för vart den skall hamna ännu. Egentligen gillar jag kärleksört i kruka, för jag tycker att dom ofta ramlar isär lite väl i rabatterna, så den kanske blir kvar i kruka.
(klicka gärna upp bilden så ser ni hur vacker den är i närbild!)

Här en ljusrosa sort som jag tycker är fin. Se där bakom har stäppsalvian börjat att blomma om!

Jag tog in en liten bukett så att man kan njuta inomhus också, och det kan ju vara trevligt nu till helgen. Skönt med helg - även om jag bara jobbat två dagar =) Man får liksom smak på ledigheten rätt fort!

torsdag 29 september 2011

Det är nåt visst med öar!


Ja, vi verkar i alla fall ha en förkärlek för öar - vi bor ju som bekant på Gotland, i somras semestrade vi på Öland, i fjol var vi på Mallorca, och nu har vi varit en vecka på Rhodos! En härlig vecka har vi haft, med lata dagar och bad vid både poolen... 



...och i medelhavet. Såå himla varmt i havet, uppåt en 27 grader skulle jag tro.

Underbara kvällar



och underbara efterrätter...=) Jag kan säga att den här violglassen är den godaste glass jag någonsin smakat!

Deras olivträd är något större än mitt...

Och där kom en liten glimt av mig också =)
Vi var ett stort sällskap som reste denna gång. Min kära - och generösa - pappa fyller snart 75 år och upprepade succén från när han fyllde 50 och 70, nämligen att bjuda både barn och barnbarn på en resa. Det är bara det att vi numer är lite fler, från att ha varit 8 stycken så är vi nu 16 personer! (om sanningen skall fram så har vi inte bara förökat oss, alla respektive har bytts ut från första resan =) men det är klart, det är ju 25 år sen...) Hur som helst, en sån resa kan man ju inte tacka nej till, eller hur!
Tack gulliga pappa!

fredag 23 september 2011

Diamanter är inte eviga

Nej, inget är för evigt, inte ens hortensian Endless Summer, trots namnet. Men man kan ju tycka att den kan börja blomma lite tidigare än slutet på september =) Nu har den alltså visat sin första blomma, och den blev vit (!) Den var blå när jag köpte den i fjol höstas, sen övergick den i rosa, och nu alltså vit! Så kan det gå!
Hitta fler diamanter som inte är eviga inne hos Roses and stuff i Blommig fredag
Trevlig helg!

onsdag 21 september 2011

Kontoret - före och efter!


Kontoret är klart sen nån vecka tillbaka. Vill bara först visa hur vi har haft det hela sommaren, med skrivbordet stående i en dörröppning... inte så kul men det konstiga är att man vänjer sig (nu när inte skrivbordet står där längre känns det jättekonstigt och stort...)

Men vi tar några förebilder först. Så här såg det ut innan, när vi precis hade börjat att riva i förrådet. Makens ungdomsskrivbord hade hängt med ett tag, så det kändes som att vi ville byta ut det mot något nättare.


Här fortsätter renoveringen, men ni får en liten bild av hur det såg ut innan, med hyllorna på väggen. Det var rätt bra hyllor men jag ville förnya lite så jag målade dom vita och köpte nya konsoler.

efter
Så här ser det alltså ut nu, med nya tapeter och nytt skrivbord som egentligen är en bänkskiva som vi hittade som stuvbit hos XL Bygg. Ben och konsoler från Ikea. Tidsskriftssamlarna hade jag sen förut och dom målade jag också vita.

En ny rosa mus fick följa med när vi köpte en extradator häromdan. Det var faktiskt maken som hittade den och sa att den måste vi ha =)


Närbild på tapeten som jag hittade först och blev förtjust i, och sen utgick ifrån.



Lådhurts Helmer från Ikea.

Så här ser det ut nu från vardagsrummet, känns som om vi fått nytt vardagsrum också när skrivbordet försvann...=) Här är väggen som tidigare var hyllor på. Nu har vi utökat kontoret med en arbetsplats till. Här är det tänkt att barnen skall sitta, så en till dator har införskaffats. Nu kanske man kan få tillgång till sin dator när man vill och slippa ta fighten med tre andra familjemedlemmar =)

Hoppsan, där kom en katt... både på skärmen och på skrivbordet!


Svart - och vitrandiga gardiner från Åhlens.


...och pärmarna byttes ut mot svarta så det blir enhetligt, och minskades ner i antal, endast de som används flitigt får vara här, resten förpassas till källaren. 


Två bruna stolar, arvegods från svärmor, målades vita och fick fårskinnsdynor från Rusta.


Så nu kan vi sitta här två stycken och "umgås" vid våra datorer - moderna människor som vi är =)  Men så moderna är vi inte att vi vill att datorn florerar runt i huset, därför kändes det bra med två stycken arbetsplatser. Vi tycker faktiskt att kontoret känns större, även fast det är två platser och väggen är flyttad 10 cm inåt rummet, så egentligen är rummet mindre än förut. Jag tror det är de ljusa tapeterna och allt det vita som gör det större. Och så har vi rensat bort massor av sånt vi inte använder, och det gör mycket för trivseln.

måndag 19 september 2011

Ny vecka

Ny vecka, nya utmaningar... men till att börja med vill jag tacka för alla gulliga kommentarer i förra inlägget! Den här lilla blomman fick jag också igår, visst är den söt!

Här får ni en liten "sneak-peak" på nya kontoret, där jag sitter just nu och gör ett blogginlägg. Vill ni se mer bilder härifrån? Det kommer!

söndag 18 september 2011

...det är ingen vanlig dag..


... *hihi*, nej, för idag är det MIN dag! Inte alls så fint väder som igår, men det gjorde inte så mycket, det passade bra med kaffekalas inomhus på eftermiddagen.


...tänk vad bra det är ändå med bloggen, i somras skrev jag att jag såg en sån fin ros på Solliden, och att jag skulle lägga namnet på minnet. Tydligen var det fler som gjorde det och nu är jag stolt ägare av en Nostalgie!


...och då kanske nån läser det här... för en sån här fin ljusstake av Tove Adman fick jag av mina systrar, och det kan jag tänka mig en till nån gång =)  Även om den är jättefin ensam också!

Och ikväll har maken lagat mat! (Findus) Kycklingpanna, en av hans specialitéer =)

lördag 17 september 2011

Årets skörd!



Vi har skördat våra första valnötter! Två stycken blev det! Jag skalade dem och la upp fyra små högar så att vi fick smaka hela familjen. Vi åt och njöt och skänkte en tanke åt honom vi fick trädet av, en nära väns pappa, som tyvärr inte längre finns i livet sen snart ett år tillbaka.

*****
Idag har det verkligen varit en underbar höstdag - nästan lite indiansommar eller vad det heter? Skönt var det i alla fall, och jag satt ute på altanen och njöt en god stund innan jag återgick till städning och bakning som stod på schemat idag =)

fredag 16 september 2011

Hösttid är svamptid

Förra veckan drog Blommig fredag igång igen - och jag hänger på idag. Temat är svamp.
Själv plockar jag aldrig svamp, inte min grej helt enkelt. Men jag har en syrra som gärna gör det, och förra helgen fick jag en stor påse trattkantareller av henne. Efter en vecka på tork...


..får dom nu ligga i den här burken, i väntan på att dom hamnar i någon gryta eller soppa eller nåt annat smarrigt.

Den här lilla familjen hittade jag i gräsmattan idag när jag klippte gräset. Antagligen inte ätbara, men rätt söta ändå!
Trevlig helg på er allihop som kikar in här!

torsdag 15 september 2011

Men nu då...nu är det väl ändå klart?











Ja, man kan tro det i alla fall, när man ser på bilderna. Men ni vet väl att det inte bara är ytan som räknas, det måste finnas nåt under också...och det är precis det som saknas - nämligen rören i källaren som ännu skall kopplas in så att vi får vatten och avlopp och kan använda grejerna - för det är väl ändå meningen... men vi måste vänta på rörmokaren, som inte har tid förrän i oktober. Och väntar man på nåt gott så får man väl vänta. Men jag kunde ju inte hålla mig från att pimpa till det lite ändå =)



Toalettskylten och vita skåpet är från IB Laursen, dom köpte vi på Öland i somras, vid Gårdby Kafé- och Lanthandel. Handdukshyllan snickrade jag till själv (det låter mer än vad det är - jag tog en liten spillbit jag hittade i källaren och köpte krokar och konsoler bara). Vattenkranen är jag lite nyfiken på om den kommer att fungera - det är en sån där som man inte behöver röra för att få vatten. Där tänkte jag faktiskt lite praktiskt (det är inte ofta enligt min make), för det blir inget slabb med vatten på kranen när man skall stänga av den.

Nämen var matte här inne och fotograferade, då måste jag ju lägga mig här så att ingen missar mig =)

Tja, själva är vi faktiskt nöjda, med vad som kunde åstadkommas av det här förrådet.

Och se där, där var en före-bild för kontoret också. Snart mina vänner så kommer det nya bilder därifrån också!