lördag 21 april 2012

Bananzatårta

Tårtan med stort T - om du frågar min man. Den här tårtan - Bananzatårta - har han pratat om i så många år. KÖP en Bananza! har han alltid sagt när jag frågat vad jag skall göra för tårta till hans årsdag, men se köpa en tårta är inte riktigt min grej... Jag har försökt att hitta recept på den här tårtan, men aldrig lyckats helt. Men tack vare google har jag klurat ut på ett ungefär vad den innehåller och snickrade ihop denna, och i betyg fick den 4 bananer av 5 möjliga, av maken. Så om nån nu vill ha receptet på hur jag gjorde så kommer det här:

Min Bananzatårta

Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
2 dl glutenfritt mjöl
(alternativt 1 dl vetemjöl + 1 dl potatismjöl )
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt, blanda försiktigt i det torra. Grädda i 175 grader i 30-35 minuter. Låt svalna, frys in den och skär den sen i tre delar när den är halvtinad, för det är så mycket lättare att få till det då.
Fyllning:
ett lager med vaniljkräm
ett lager med 2 mosade bananer blandat med grädde
ett lager grädde runt hela tårtan
Kavla ut marsipan till ett lock som pudras över med kakao. Skär ut en rundel i mitten och lägg i skivade bananer. Över det en gelélag: 

3 blad gelatin
1 dl vatten
2 msk socker
1 krm citronsyra
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm vattnet med sockret och citronsyran. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg ned dem i den heta vätskan och rör föriktigt tills de har lösts upp. Kyl ner. Ös den tjockflytande gelén över bananerna. Garnera med grädde.
*******

Så här gjorde alltså jag, sen om det överenstämmer med originalet kan jag förstås inte garantera... Så finns det nån konditor därute som vill rätta till eventuella fel så är ni välkomna!


5 kommentarer:

  1. Tack för receptet! Den ser verkligen riktigt god ut.
    Ha en skön söndag! Kram Kicki

    SvaraRadera
  2. Å tack. Du vet att jag gillar tårtor och annat bakverk. Denna ska testas. /Knatten

    SvaraRadera
  3. Ser supersmaskigt ut!
    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Den tårtan har jag nog inte sett sen jag var barn, kul:)
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  5. Jag som var där och fick smaka den kan bara säga- DEN VAR JÄTTEGOD.
    Min syster är helt
    fantastisk på att göra tårta. De blir alltid vackra och mycket goda. En riktig konditor skulle jag vilja säga.
    Ha en underbar dag ni alla.

    Kram på di.
    Syrran

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...