torsdag 14 juni 2012

Den blomstertid nu kommer!


Just hemkommen från skolavslutningen, och såklart sjöngs Den blomstertid nu kommer - visst är det en speciell känsla med den psalmen. Man känner verkligen att sommaren börjar! Förresten, ni vet väl att den är skriven av Israel Kolmodin som var biskop i Visby.

Så nu har barnen alltså börjat sitt sommarlov, och jag har börjat min semester. Kanske lite konstigt att börja semestern i mitten av en vecka, men så blev det den här gången.

Lite vemodigt var det allt, en av tjejerna gick ut sexan nu och börjar alltså på högstadiet i höst... Tur vi har en till som ännu har ett år kvar i lågstadiet =) Tiden går alldeles för fort, tyckte det var nyss min stora tjej började i förskoleklass...

Blomstertiden ja, visst är den här! Första rosen har nu slagit ut hos mig, och det är Louise Bugnet som är först ut.


Och här är en som snart har sin blomstertid - och här pratar vi fägring stor!

5 kommentarer:

 1. Kan man fatta att det är midsommar nästa helg, NEJ !
  Har inte direkt hunnit njuta eller ta in sommaren,
  men den kommer väl nu.
  Vilken fin färg på Akleijan, de är verkligen fina.
  Jag fått sticklingar från Knatten, de är blå, gul o
  mörk lila-svart, oxå vackra.Men den vita rosen är super vacker. Då tänker jag på en sång på 60-talet där AnnLouise Hansson sjöng "vita rosor från Aten"
  Även sången o texten var vacker.
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 2. Nog är det blomstertid nu, eller börjar bli kanske... Den psalmen är väl den som alla har goda minnen av! Sommarlov, vilket vackert ord... Ha en skön semester med lust och fägring stor.

  Men först en trevlig helg! Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Det går alltför fort med de små:-(( Super snygg akleja och vad kul att se Louise fullt utslagen. Kommer inte ihåg att jag sett det förut .

  Kram

  SvaraRadera
 4. Skolavslutningar har alltid varit det mest romantiska man kan tänka sig, tycker jag, det är sommar, det är sol, det är frihet, det är söta klänningar och flätor i håret, blå himmel, molntussar och så frihet igen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. För vår del sjöngs det sista gången Den blomstertid i år. Min son som är nitton gick ut sin datanom-utbildning och vi fick vara med på hans avslutning. Nu är båda barnen utflugna ur respektive skolor och det hela känns ganska vemodigt. Otroligt fort gick det, så njut medan du kan :)!
  Väldigt vacker akleja!! Och pionknopparna väntar man ju extra mycket på. Jag har igen sådana pioner som nu blommar första gången. Det är alltid lika spännande! /Mimi

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...