tisdag 5 juni 2012

Trädgård - bara kul, eller?

Ibland kan jag bli lite kluven när jag går där och pular i min trädgård. Trädgård skall man ha för att man tycker det är roligt tycker jag. Men ibland kommer måstena över en. Man vill ju ha det fint...men ogräset är snabbare än snabbt, och gräset växer och skall klippas, och fulhörn har jag i typ alla hörn, där borde jag göra si och där borde jag göra så. Vill ha ny stenbeläggning runt hela huset, vill ha grönare gräsmatta och prydliga rabatter...

När jag är ute på mina promenader går jag oftast omkring i villakvarter - måste ha nåt att titta på när jag går. Och tittar gör jag, älskar att kolla in andras hus och trädgårdar =) Nu är ju inte alla trädgårdar "speciella" men man hittar några guldkorn här och där. Speciellt de lite mindre trädgårdarna går ju egentligen att få hur fina som helst! Då suckar jag lite över min egen och tänker att den är lite väl stor för att kunna få ordning på överallt. Jag menar, lite annat vill man ju göra också...

Men samtidigt, vad gör lite ogräs egentligen?

När gräset är nyklippt och jag ser ut över min trädgård - lite sådär lite på håll, så är jag rätt nöjd ändå. Det här är min oas och det finns utrymme för fler projekt om jag skulle vilja det. Så det är väl bara att se mellan fingrarna på det där mindre fina bitarna.

8 kommentarer:

 1. Du får verkligen vara nöjd med din trädgård. Den ser jättefin ut! Vi har också stor trädgård och mycket som vi gärna vill göra, men man får ta lite i taget och helst ska det sköta sig självt sen när det är klart :)
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Äh, vad gör lite ogräs:)). Fulhörn har jag flera:)). I dag försökte jag kamoflera ett med hjälp av ormbunkar och jordärtskocka. Gick sådär.. Håller dock med dig helt! Jag vill så mycket, men det går inte att förverkliga allt på en gång. Och när allt kommer omkring så är det precis som du skriver 'min' oas.
  Du har det jättefint!!
  Ha en skön nationaldag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Kära du! Du ska väl bo där ett tag? Och du vet ju att en trädgård aldrig blir färdig så att ha visioner är helt naturligt. Alla vill vi väl göra vissa förändringar och det är väl det som är kryddan för oss trädgårdsälskare?! Dröm på i din oas du, och planera... tids nog blir nog drömmarna verklighet!

  Kram Eva-Mari som också har fulhörn.

  SvaraRadera
 4. Fullhörn ja du men vad gör det, jag gillar med att strossa rumt okika in i olika trädgårdar,ser i band små pärlor och tänker en sådan liten får jag ha då jag inte orkar med mim stora, men friheten att ha ett och annat fulhörn blir då krångligare, då måste allt vara tipptoppp för då syns allt.
  Och vi ,med stora trädgårdar kan ju alltid ha projekt på g det gillar jag..din trädgård ärhelt i ,in smak, Ha en go nationaldag. Kram Monica

  SvaraRadera
 5. Åh, vad jag känner igen det där.Älskar också att titta på andras fina små välskötta trädgårdar. Jag blir så trött ibland men så njuter jag och tänker- hellre så här än en lägenhet utan trädgård. Du har ju jättefint hos dig mysigt och trivsamt ser det ut.Ha en skön och härlig nationaldag Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Den värsta kriteikerna brukar vara än själv. Ibland tycker jag att det ser hemskt så in i nordens ut men.. Vänner ser och tycker att det ser bar ut. Borta är den tid som jag hade fyra kollonilotter och välrensat. Nu har jag mini- trädgård och det är precis lagom. jag gillar inte smörblommorna och kirskålen.. men jag tar bort det värsta och konstigt nog ser det välskött ut bara gräsmattan och rabattkanterna är skötta. Jag önskar dig en skön vecka. jag gillatr din lilla ö med två träd och perenner. Perspektivet blir snyggt genom att du har det blommande trädet som solitär längre bak. Den böjda gången gillar jag ochså.

  SvaraRadera
 7. En trädgård blir ju aldrig riktigt färdig och så ska det nog vara! Ogräset har jag lärt mig acceptera lite bättre... För oavsett hur mycket man rensar så kommer det tillbaks ändå (det lät ju riktigt positivt "skrattar") Vad jag menar är att det stör mig inte lika mycket längre eftersom jag insett att det är likadant i de flesta trädgårdar, det finns fulhörn (i mitt fall makens "potatisland" som i år består av ca 25 kvm ogräs) det växer ogräs bland perennerna och man hinner inte med allt man skulle vilja - men what the heck! Det spelar ju faktiskt ingen roll! Jag älskar min trädgård (för det mesta) och speciellt när solen skiner, allt är nyrensat, gräsmattan/kanterna friserade och humöret är på topp - d¨är allt toppen!
  Att sen gångarna verkligen skulle behöva bytas ut och att det finns massor jag skulle vilja ändra på det ser jag inte ens dom dagarna då är jag enbart nöjd!
  Hoppas solen lyser över er idag och att du kan njuta av allt det vackra du har / Kram gittan

  SvaraRadera
 8. Din trädgård är jättefin och lite ogräs kommer man aldrig undan, det är envist! Fulhörn finns säkert hos oss alla oavsätt stor eller liten trädgård! Jag skulle gärna ha en större trädgård men jag är glad över den lilla jag har! Njut av din fina oas och ha en skön dag!
  Kram Margot

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...