söndag 23 september 2012

En hel bukett...

...av växtetiketter... =) Den här helgen blev nästan som lilla julafton, med massor av inköp på Växthuset Linds! Eller ja, födelsedagsfest egentligen då, eftersom jag använde mina presentkort jag fick, och så var det ju ännu 30 % så det blev en hel del till slut! Jag var ju där redan igår och gjorde några inköp, och var rätt nöjd med det. Men idag frågade maken om jag inte skulle ta och åka och köpa en buske eller ett träd till...ja än är inte undrens tid förbi! Det fanns ju en liten baktanke förstås, han ville såga ner ett litet självsatt körsbärsträd och ersätta med något annat, och jag (som vill spara allt som går att spara...) har sagt att det får stå kvar tills jag hittar något annat. Men sagt och gjort, jag åkte dit och kom hem med bland annat en rejäl Magnolia Soulangeana! Och vips var körsbärsträdet borta...
 
...och igår blev det ett rätt rejält exemplar av Glansmikantus "Ferner Osten".  Mitt första gräs (förutom gräsmattan då förstås...), så vacker! Den skall jag plantera i ett stort zinkspann (som jag också köpte) så nu känner jag mig rik på växter! Inte utan att man längtar till nästa säsong när man får se allt det nya i blom! Ja, gräset är som vackrast nu så det kan jag ju njuta av redan!

5 kommentarer:

 1. Men oj vilken härlig shopping!! Lycka:)).
  Gräset kommer du bli jättenöjd över, jag älskar mitt.
  Ha en bra start på veckan.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig dag du haft! Och det är ju så bra att få presentkort i födelsedagspresent! Jag har redan önskat mej en Honungsros när jag fyller nästa gång... i mars!

  Njut av en fin höstvecka!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Ja det är kul och spännande att få planera till nästa säsong.
  Att få vila denna tid få nya krafter det är ett måste för oss o naturen.
  Hade vi fått hålla på i samma takt hela tiden,blev det nog rätt så trist
  Så skönt med fyra årstider tycker jag.När man har något kul att se fram
  mot det är det bästa.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 4. Kul att du fortfarande har orken och lusten kvar att göra saker i trädgården! Själv skulle jag ha klippt gräset idag - om förkylningen gett med sig lite - men det ser väldans grått ut, så risken är väl att det börjar regna. Känns nästan skönt.....
  Jag har en del miskanthusgräs och bara älskar dom. Det enda trista är väl att dom är som finast just nu, när man knappt är ute! Och Magnolia har jag försökt med här, men det funkar inte. Dom växer inte alls eller så dör dom helt. Alltså har jag gett upp hoppet. Kanske en `Susan´ som är den tåligaste skulle fungera, men nu orkar jag inte chansa igen!!

  SvaraRadera
 5. Har den äran på födelsedagen en aning i efterskott - och vilka fina buketter du fått! Underbart!

  Lita aldrig på en karl om han skickar iväg dig för att shoppa!!! Men det blev ju bra utbyte den här gången! Kanon!

  Så många härliga etiketter och fröer och gräs du fått!

  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...