måndag 17 september 2012

Före- och efter Trappa


före
En skamfläck var den, våran entrétrapp, och det blev förstås ännu tydligare sen vi grusat upp och snyggat till framsidan.
 
under arbetets gång
Ett riktigt pill och pussel har det varit eftersom en gammal trapp ju förstås inte är rak... (obs, jag har inte varit inblandad i detta projekt, mer än att jag förstås varit med och valt klinker..)

efter
Och äntligen är den klar! Åtminstone den första, vi har en trapp till på andra sidan huset där arbete ännu pågår...(den är om möjligt ännu fulare och ojämnare så det händer att maken svär litegrann...)

Själv är jag riktigt nöjd - äntligen en entrétrappa som man inte behöver skämmas för. Den uppmärksamme ser även att fönstret till vänster målats vit (så småningom skall samtliga fönstrar på huset målas) och även husgrunden har fått en ny färg, för förstås gick den gamla färgen inte ihop med klinkerfärgen... 
 
 
 
Så - nu är det alltså bara den andra trappan kvar, resten av husgrunden (mot insidan av trädgården - tar vi nästa sommar...), resten av fönstrarna (tar vi också nästa sommar), stenplattorna som skall bytas ut (någon gång i framtiden), byte av fasad (tar vi när vi vunnit på triss - dream on!) osv, osv... puh, ja det enda man vet när man skaffar ett gammalt hus är att man aldrig blir klar...

16 kommentarer:

 1. Det blev ju kanonfint. Vi har ju en gård som byggdes nån gång på 1800-talet. Lodstock (pinne med bubbla) fanns nog inte ens i fantasin, men charmigt blir det.
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 2. Aj hvor flot :D Det har jeg slet ikke tænkt på at man kan gøre, og min trappe ser ud som jeres gjorde før. Det er virkelig flot :D

  SvaraRadera
 3. Fint blev det ,,nästan så jag önskade mig en trappa att kakla..ha en go vecka kram Monica

  SvaraRadera
 4. Så himla fint det blev! Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att kakla vår trappa... men sen är ju den stora frågan hur sjutton man får det snyggt när källartrappan går in under den ifrån andra hållet? Trasig är den ju på alla sidor och då måste man ju hitta en helhetslösning... Jag föreslog att vi fyller upp källaren med betong "lol" eftersom jag inte gillar källare och då behöver vi ju ingen trappa ner dit längre =) Maken föll inte för den idén (konstig människa)
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 5. Snyggt!! Alltid lika roligt med före-och-efter- bilder. Det ser så stilrent och fräscht ut nu. Vi köpte puts till vår grund i våras, och säckarna ligger fortfarande orörda i garaget:)).
  Ha en fin kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Mycket fint blev det!
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 7. Så fint det ble! Ha en fin dag videre:-D

  SvaraRadera
 8. Vilken skillnad, så fint med klinkersplattorna! Trodde inte dom klarade vintern men numera finns det väl såna också. Hälsa maken att han gjort ett hedersvärt pusselarbete!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Vilken otrolig skillnad det blev! Jättesnyggt!! Vet av egen erfarenhet att det är dom små detaljerna som gör helhetsintrycket, men också att man lätt blir "hemmablind". I förra veckan så tvättade Rolle bort alger på väggar, gavlar och vindskivor på både hus och garage samt spolade av altantaket. Helt otrolig skillnad och då hade man ändå inte tänkt på att det var alldesles svart på en del ställen!
  Tyvärr blåste det sen som 17 så nu ligger det massor av tallbarr på altantaket och i hängrännorna igen. Det är en av nackdelarna med att bo i en skog!

  SvaraRadera
 10. Hipp hipp hurra på Födelsedagen.

  Många kramar från syrran

  SvaraRadera
 11. Så snyggt det blev1 Och så snyggt det är med singel runt hus/rabattkant!
  /Cika

  SvaraRadera
 12. Vi tyckte du har så vacker blog och ni gör så fina arbeten så vi förmedla din blog till Italien och Schweiz. :)
  I & L

  SvaraRadera
 13. Wow, vilket lyft! Väldigt fint helhetsintryck blev det. Bra jobbat!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 14. Det blev ju kanonsnyggt! Ja tänk vad mycket det finns att göra när man har hus. Otrolig skillnad med det målade fönstret... Vi väntar också på triss-vinsten. Kram Pia

  SvaraRadera
 15. Hej,

  Jättesnyggt, såg denna och vill gärna veta vad klinkret heter och var du köpte det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack, ja vi är jättenöjda!
   Tyvärr minns jag inte vad det heter...men vi köpte det på Colorama!

   Radera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...