torsdag 25 oktober 2012

Hela Sverige bakar...


...så då gör jag det med! I Hela Sverige bakar (som går på torsdagskvällar i 7-an) bakade de bullar i förra veckan, så jag blev alldeles baksugen, och igår på min lediga dag ställde jag och lilltjejen till med ett "bullkalas".  I den ena sorten blandade jag smör, råsocker, lite vaniljsocker och så kardemumma i fyllningen, det blev verkligen "mumma"! Inget märkvärdigt alltså men kardemumma brukar jag inte använda i bullar, men det skall det bli ändring på nu! Den bakre sorten fick en fyllning av hasselnötsmassa och så gifflarna, dem gjorde 9-åringen - fina va! Hon hade Nutella i sin fyllning.
 
ps, hoppsan vilket intresse min nuna väckte i förra inlägget *hihi* inte visste jag att jag var så intressant... Ni är för gulliga! Kram från den gotländska rosenknoppen!

8 kommentarer:

 1. Ja, hela Sverige bakar! Det är inte sant så mycket mat vi lagar och så mycket vi bakar i tv numera. Men det är ju så gott med hembakat och det du bakat verkar så otroligt gott. Jag måste vara den sista nu levande människan som inte smakat nutella - jag måste ut och köpa en burk!
  Jag missade förra inlägget - nu måste jag ju ut och inhandla tidningen! Så roligt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Mums ja det bakas men inte jag,,men visst blir jag sugen av dina bilder..måste kolla inlägget har liksom missat de,,
  ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 3. Vad gott ni har bakat, du och lilltjejen:)). Jag kommer på fika:))
  Här har jag och sonen bakat vaniljmuffins:). Han kunde dock inte förstå varför vi inte kunde baka macarons...han ville öva inför Hela Sverige bakar:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Det ser mumsigt ut, jag bakade bullar förra veckan, sist var i juni.
  Det blir bröd oftare.
  Men ett hem behöver få goa dofter, det blir de av bullar.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Nutella i bullarna skulle min tonårstjej älska! Ska nog ta ett snack om bakning i helgen. Jag jobbar, men hon kanske vill ställa upp med nybakat när mamma kommer hem ;)

  SvaraRadera
 6. Vore det inte alldeles för långt så skulle jag komma över på en fika! Känner att jag borde baka nåt idag åt oss... kanske en sockerkaka, då blir Gubben glad!

  Ha en fin sistaoktoberhelg, lilla rosenknoppen!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Tror att jag kommer förbi i helgen och smakar på en bulle:-)

  Kram på di.

  Syrran I.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...