onsdag 31 oktober 2012

oktoberslut


Ja, så går då oktober mot sitt slut, och vi går in i den mörkaste månaden på året. Oktober är ännu hyfsat skön och i december lyser julen upp, men vad har november, som ingen annan månad har...?
 
Ja, nu är de flesta måsten över i trädgården, och det är rätt skönt att stänga grinden för i år. Nu kan man använda vintern till vila och kraftsamling inför nästa säsong. Tänk vad skönt det är med våra årstider ändå!  Jag skulle i alla fall inte orka hålla på året om med samma sak...och sen skulle man gå miste om trädgårdens uppvaknande efter vintervilan, den är ju magisk och bästa tiden! Och längtan efter våren där på vårvintern skulle man också gå miste om utan våra årstider.
Som sagt, vila och kraftsamling. Krypa upp i soffhörnet, kolla på "Så mycket bättre" och "Bonde söker fru", läsa goa böcker och inredningstidningar, bada skumbad, tända ljus,  äta massor av apelsiner, eller bara ta en kopp varm choklad med vispgrädde utan dåligt samvete...
Så OK, kom igen november - jag är redo!

16 kommentarer:

  1. Jag kunde inte sagt det bättre själv! Nu bestämmer vi att vi tycker om november också... och njuter av myset och kravlösheten!

    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Vist är det skönt med våra årstider
    vad sugen jag blev på en kopp choklad med vispgrädde,det bjöd alltid min mormor på när vi tog bussen in till stan och handlade,vi fick alltid vänta på bussen hem ,den gick inte så ofta utan vi hann med ett kondisbesök som var en lyx på 50talet
    ha det bra
    maggan

    SvaraRadera
  3. Vad vore vi utan våra årstider. men jag måste erkänna....jag kör nog gärna din novemberstil hela året... hi hi hi Så gott med choklad och vispgrädde. Får man sen en nybakt kanelbulle till är lyckan fullständig.

    Ha det gott!

    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  4. Et dejligt forfriskende indlæg. Vil lægge mig det på sinde og forsøge at efterleve recepten :D God vinter

    SvaraRadera
  5. Så mye fint du skal gjøre i november. det høres ut som du har en god plan! La november bare komme!

    SvaraRadera
  6. Jag håller verkligen med om att det är skönt med olika årstider, men.....MÅSTE just vintern vara så vansinnigt lång!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag skulle gärna skriva på en protestlista mot just det, om det bara hjälpte...den kunde gärna få vara lite kortare och våren längre! Men underbart är kort och nu skall vi försöka att inte tänka på att det är så långt till våren..

      Radera
  7. Bra inställning! Jag kan ju hålla med om att november är riktigt tråkig och dyster men.. jag fyller år då lite kul, och vi brukar äta kalkon istället för gås på mårtens afton bra det också.. sedan är det ju bara grått de andra dagarna. Stor kram till dig i soffan. / Pia

    SvaraRadera
  8. Skönt att du är redo för november:). Jag har inte riktigt samma känsla:)). Men samtidigt är det lika bra att den kommer så den blir överstökad.
    Mysigt du har det.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Jodå, jag håller med, i princip. :-) Skippar bara det där med Bonde söker osv. Blev faktiskt lite sugen på lussekatter när jag tänkte på den stundande vintern.

    SvaraRadera
  10. Men så har jag aldrig tänkt innan, visst det måste finnas en grå trist månad där man ska sammla sina krafter tills nästa år.
    Denna månaden skulle jag glatt kunna resa bort, men plikter finns kvar.
    Jag nämner oxå ofta att tur vi har fyra års-tider,någon älskar en viss
    månad mer än den andre.
    Du frestade mig oxå med det gottiga i koppen.

    SvaraRadera
  11. Vilken fin kopp! Blev helt kär i den! Var har du köpt den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är dom fina ;-) jag gillar dom verkligen! Dom är av märket Design House och jag fick dom för flera år sen så jag vet inte om de ännu finns i handeln.

      Radera
  12. Hej !

    Eva-Mari ville jag skulle gå in och läsa,
    klart jag gör det då.
    Och får se flera härliga kissar.
    Älskar dem med.Fast jag gillar hundar också.
    Har nyligen blivit med katt.Så nu leker
    livet igen.
    En ljuvlig varelse som skulle avlivas fattade jag.
    Matar utelevande katter under min balkong, men det är
    många tamisar som äter sin lunch hos mig.

    Tack för titten den här gången !
    Mi/

    SvaraRadera
  13. Jo så är det, alla årstider har sin charm;)
    Åh så vackra katter du har!

    Ha en fin dag/Kram Lussan

    SvaraRadera
  14. Jaa, visst kan vi skatta oss lyckliga att vi lever med årstider! Och jag tycker jättemycket om november.....kanske just för att det är den mörkaste månaden (jag visste inte det innan), jag tycker om när det är mysigt så, men erkänner att jag har saknat solen i år, och det är lite stillsamt inför december och lite vila efter höstmånaderna. Ja, det har sin charm att leva i norden, det tror jag bestämt!
    Agneta kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!