söndag 16 december 2012

bakat lite...



Häromdan, ja dan innan lucia faktiskt, var det dags för pepparkaksbaket.
 
...och idag pysslades det ihop ett litet hus.
 
Annars har det än så länge bara blivit mandelmusslor, trots att mina planer för helgen var att jag skulle bli klar med kakbakandet...hm, nåja jag är ledig på onsdag med och då får det bli ett par sorter istället. Mandelmusslor är tradition, och en av mina favoriter på kakbordet till jul. Vilken sort bara måste ni ha till jul?

7 kommentarer:

  1. Mandelmusslor är inte dumt alltså... Det blir det i år och klenor, kakorna som mamma alltid bakade till jul =) Själv har jag bara bakat musslor två gånger tidigare, första gången var jag 19 år och de blev hårda som sten "hihihi" Därefter dröjde det till häromåret då jag gav mig sjutton på att jag kan, och det kan jag ju. Sen har vi ju bakat lussebullar och pepparkakor förståss men de är inte lika viktiga som klenorna / Kram

    SvaraRadera
  2. Saffranskorpor med russin och mandel är mina måsten som jag måste ha. Ha en go vecka kram Monica

    SvaraRadera
  3. Mandelmusslor är en favorit här med, med grädde och sylt. Både mamma och mormor är riktiga hajare på kakor :-) Vissa jular har mamma även bakat chokladbiskvier, det tackar man inte nej till :-)

    SvaraRadera
  4. Vilka bakverk du gjort, fast här äter vi ju inte kakor alls - av olika skäl! Men igår gjorde jag faktiskt en äppelkaka (sockerkaka) med vaniljsås till gubben och han åt av den 3 gånger på kvällen!!

    SvaraRadera
  5. Åh vad fina mandelmusslor och pepparkakshus.Jag måste inte ha några alls faktiskt, men mandelmusslor och struvor samt en engelsk fruktkaka om jag nu ska välja. Jag bakar ju nästan aldrig men mamma gör det sååå mycket bättre. Hon brukar ge bort lite. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  6. Här är det inga måsten med att baka kakor, jag är inte uppvuxen i ett
    kakbaks-hem. Men till jul vet jag det gjordes klenäter och en flotyrbakad
    boll fylld med plommonsylt, gudagod ! Den sorten har jag ej sett i Sverige
    Så jag har inga tvång med baket gör bara om jag känner för det. Men guben
    gillar kakor OCH kaffe, så slänger ihop nåt till honom ibland.
    Men ska baka en sort, "hjärtegoda" recept på blogg av Agneta Snäckskalsdal
    Däremot bakade min svärmor mandelmusslor, jovisst är de super goda.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Vilket fint bak du gjort och mandelmusslor är ju så gott, jag kan ännu känna smaken sen jag var barn och vi fick det på Juldagen.....men jag har aldrig provat just det. Jag råkade nämligen se min svärmor en gång när hon inte fick kakorna ur formarna och trots att hon var en mycket sansad kvinna så.......ja, du förstår säkert.
    Skurna mandelpepparkakor och marängchokladkyssar och Ernsts Kanelhjärtan är väl det jag brukar göra.
    Agneta kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!