lördag 12 januari 2013

Nu blir det trädgård - och så en award!

Jag har fått en award, av Pia med bloggen Simsalabim! Tack snälla du! Jag är ju lite dålig på det här med awarder som skall sändas vidare, men jag skall i alla fall svara på de tre frågor som Pia har ställt. Det handlar om trädgård och jag får nog svårt att svara kortfattat tror jag...=)


 
Varför är trädgården viktig för dig?
Mitt trädgårdsintresse började sent. Jag gillar att skapa och vara kreativ, och jag har varit inredningsintresserad i många år. Sent fick jag alltså upp ögonen för trädgård och jag ser nog trädgården som en förlängning av huset och en plats där jag kan få utlopp för min kreativitet. Jag inreder alltså trädgården och vill göra det mysigt och ombonat fast utomhus. Jag är till exempel inte intresserad av att dra upp växter från frön, eller att odla grönsaker, och växterna behöver inte vara exotiska på nåt sätt. Jag odlar för ögat men jag tycker också om att gräva i rabatter och kan tycka det är avkopplande att ligga på knä och rensa rabatter. Trädgården ger mig så mycket, den ger mig tankenötter i forma av planerande, motion, vila, frisk luft och njutning för ögat! Det är en lisa för själen helt enkelt!
 

Rosenhagtorn i blom
 
Vilket är dina tre bästa redskap?
Det är nog min lilla planteringsspade, kantsaxen och min lilla dyna som jag lägger knäna på.

Vilket är det bästa med varje årstid?
Ja, om jag nu skall hålla mig till trädgårdsfrågor så svarar jag så här:
Trädgårdsåret börjar på våren, och det är också den underbaraste tiden, när allt är nytt och på gång och man har hela säsongen framför sig. Det finns ännu tid till att drömma och vänta, hoppas och ändra lite här och var. Glädjen när det börjar spira, man ser hur det växer och ändras från dag till dag, hur det blir grönare och grönare och sen när det börjar slå ut blommor i träden, ja, det är så ljuvligt!
 
sommaren får man njuta av grönskan och att det är så lummigt i trädgården, allt är uppväxt och grönt. Sitta tidiga mornar på altantrappan och bara titta ut över ägorna *fniss* det är härligt det! Eller eftermiddagsfikat i skuggan. Eller strosa omkring i trädgården mot kvällen, när det ännu är ljumt i luften och man vill helt enkelt inte gå in! Vatttna lite, rensa lite...plocka in blommor i buketter..
Hösten är skön så tillvida att det inte är så kravfyllt. Det chanserar lite här och var och det gör inte längre så mycket. Man höstpiffar lite i krukorna och funderar lite över vad som blev bra och vad man vill ändra på till nästa säsong. Man flyttar och möblerar om i rabatterna och det är så kul!
 
vintern är det faktiskt skönt att stänga igen trädgården och helt slippa tänka på gräsklippning, vattning, rensning...etc. Samla krafter inför nästa säsong helt enkelt!
******
Jag sa ju det, att det var svårt att hålla sig kort... Men det var roligt att prata lite trädgård, det var ju ett tag sen...Och det är inte utan att man börjar längta till att sätta händerna i jorden igen!  

13 kommentarer:

 1. Gratulerar till den fina Awarden och det var väldigt trevligt att läsa det du skrev, det var så mitt i prick - jag håller med hela vägen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Grattis till Aarden!
  Vilket härligt inlägg du har gjort.
  Ha en fin helg nu!

  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. Du är helt klart awarden - och svaret på den första frågan stämmer jag in i direkt!! Känner verkligen igen mig.....

  SvaraRadera
 4. Grattis...!!!
  Du beskriver alla känslor och besvarar alla frågor med härliga och igenkännande svar...TACK för det...=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. Grattis till awarden och roligt att läsa ditt inlägg. Så bra skrivet.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Grattis till awarden,det är du väl värd.Din blogg är så inspirernde o vacker.

  Kramiz vännen

  SvaraRadera
 7. Tänk att vi fick varsin av gulliga Pia, grattis till din:) Kul att läsa din utförliga svar!

  Ha en fin lördagkväll!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Vad glad man blir när du tar mina frågor på allvar. Så roligt att läsa dina svar som du verkligen svarar så jättebra på tycker jag. Kraaaam! Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nöjet var helt på min sida ;)
   Kram tillbaks!

   Radera
 9. Men så roligt, grattis!
  Alla svaren var som man tänker själv på årstiderna, så är det.
  Må fint/ Eva

  SvaraRadera
 10. Grattis till awarden. Roligt att få veta mer om dig.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Grattis. Klart man inte kan fatta sej kort när man ska prata om trädgård. Och du visar jättesköna bilder. Ha det gott. /Knatten

  SvaraRadera
 12. Gratulerer så mye med velfortjent Blogaward:)Skjønne bilder og flott hage du har.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...