torsdag 10 januari 2013

Rensandet fortsätter...

Rensandet fortsätter... Det är nästan så jag förvånar mig lite själv, hur osentimental jag är... Visst, jag har redan kommit på någon grej som var lite dumt att göra sig av med...Men samtidigt upptäcker jag att det gör inte så mycket. Saker är världsliga och kan ersättas med nåt liknande - om det inte är värdefulla minnen i saken förstås. Nu får ni inte tro att jag gör helt rent på prylar, nej, här finns ännu väldigt mycket saker kvar =) men jag försöker fråga mig själv:
Behöver jag den här? Kommer jag använda den? Vill jag verkligen ha den för dess egen skull?
Så att jag inte sparar saker bara för att man fått dem, eller för att det är arvegods, för vem gör det glad?

Och i helgen som gick tog jag äntligen tag i och satte in en annons på Blocket på X antal möbler som stått och tagit plats i källaren. Maken har morrat länge över dessa bord och stolar och jag har kontrat med att jamen dem skall jag sälja....men det skall ju bli av också...och NU blev det det! Jag var nog lite för billlig för grejerna såldes snabbt men så skönt att bli av med dem och 1200 kr är inte fel, skall nog unna mig nåt snyggt  =) Det skönaste är faktiskt att bli av med dem, de har hängt lite över mig om man säger så... sen att jag fick en slant är mer som en bonus.

Det där med att sälja saker ja, visst hade jag kunnat sälja en del av det som gick till Kupan också, faktum är att jag hade tänkt ha loppis här hemma redan förrförra sommaren, och samlade ihop en hel del som det inte var ett dugg fel på. Men så kände jag att nej, ha folk som går omkring och rotar i mina gamla grejor...nej det är inte riktigt min grej...Så den gången bar det också iväg till Kupan förutom dessa möbler då som jag inte nändes ge bort.... Och det känns också bra, att Kupan får ta del av min rensning. En win win situation =)

ps, som ni ser har jag unnat mig en bukett tulpaner, årets första!

8 kommentarer:

 1. Ibland är jag också för osentimental och slänger lite för fort ibland... Min sambo är motsatsen och vill spara... hehe... Så ibland får jag ge honom rätt när något jag velat slänga helt plötsligt kommer till användning :-/ :-)

  SvaraRadera
 2. Oh, tänk att du fått sån fart på rensandet, jag går och väntar på att farten skall komma till mig också för jag har några områden jag vill igenom, men just nu har jag tappat farten.....Och att sälja det som går är ju jättebra! Kul att bli av med det på det sättet, man får mindre dåligt samvete då. Skönt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen det där med planerad loppis - hade för flera år sen idéer om en sådan, men tror inte heller att det blir av. Fast mycket snyggt har jag ju som jag skulle vilja bli av med...så vi får se!
  Fast idén med att lägga ut grejorna på blocket kanske inte är så dumt, fast då ska det vara dom mindre sakerna som är lätt att packa och skicka förstås.

  SvaraRadera
 4. Visst kan det kännas konstigt när folk skall komma och "rota" i en saker.
  Kommer dock i håg hur en kompis had loppis på sin gård och raddade upp de hon ville sälja på ett långbord ute och två dagrs slit slutade med 15000 (ja, du läser rätt: Femtontusen 'kalla')rikare. Rätt bra timpeng!/Anja

  SvaraRadera
 5. Skönt för dig att äntligen rensat och sålt av möblerna. Har så svårt att skiljas från saker och veta att de ska stå i någon annans hem..men men man kan ju inte ha hur mycket som helst..Ha en bra fredag. Kram Veronica.

  SvaraRadera
 6. Det är en härlig känsla när man rensat :))

  Kram

  SvaraRadera
 7. Feng shui är en underbar filosofi som jag märker att du anammar, härligt! Kram Pia

  SvaraRadera
 8. Visst är det härligt att rensa. Jag håller på för fullt, dock är inte hela familjen med på noterna så det är inte alltid lätt. En del av familjen tycker att allt är bra att ha.Men det är en härlig känsla och skulle man någon gång ångra sig så går det förhoppningsvis att skaffa igen. Annars klarar man sig säkert utan. Lycka till i fortsatt rensning.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...