torsdag 4 april 2013

Violer är blå...

Äntligen har planteringsspaden fått börja jobba lite, även om det så bara var för att få till några krukor. Var på Växthuset Linds igår och hittade violer, som är fleråriga, så de kan åka ner i rabatterna sen. Inte för att jag vet vad/om det är någon skillnad på violer och minipenséer, men jag har violer sen förut i rabatten, som kommer år efter år, och penséer är väl ettåriga (?).

En färgklick i den annars väldigt gråa trädgården...
 
Nätterna och morgnarna är ännu väldigt kalla, men dagarna börjar nästan bli lite sköna, åtminstone när solen är framme. Satt faktiskt ute mot husväggen en liten stund i går, och det var ljuvligt!
 
Och ikväll börjar ett nytt trädgårdsprogram på sjuan - Trädgårdshjälpen. Det låter som ett program i min stil, det stod i informationen att "de förvandlar försummade täppor till grönskande oaser!" Det skall jag inte missa, det finns alldeles för få bra trädgårdsprogram på teve.
 

5 kommentarer:

 1. Men hjälp...det har jag precis missat! Hoppas man kan se det på play!!
  Underbara violer, själv har jag satsat på små frosttåliga penséer och dom har grejat -5 grader flera nätter nu.

  SvaraRadera
 2. Visste att jag glömt något när jag var till stora storstaden idag, jag glömde susa inom handelsträdgården, men nu har jag skrivit upp det på en lapp! Du har gjort så fint, så fint!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. mm jag fick penser av min ma och glömde dem ute i natt ,,minus tio grader,,vid tre vaknade jag och hämtade in dem,,de såg helt förfrusna ut,,men det mystiska var- är att de var lika fräscha idag ,,och ikväll har jag burit in dem redan vid sjusnåret. Ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 4. Nu börjar det finnas lite hopp om livet. Jag funderar på om jag inte snart ska göra slag i saken och köpa årets första penséer. Lite väl kallt om nätterna är det väl, men jag får väl lyfta in krukorna kvällstid.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så vackra! Underbart att få börja ta fram jordpåsarna och fixa lite:)

  Såg också på det, härligt program, kram Marie-Louise

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...