tisdag 18 juni 2013

Blomlådor i trä

Nu har jag äntligen fått upp mina blomlådor på framsidan av huset. Av "spillet" som blev över när jag gjorde dynlådan snickrade maken och jag ihop ett par blomlådor. Nu blev de ju väldigt mycket tyngre än de vanliga i plast som vi haft förut, men maken hittade på en fiffig lösning på baksidan med dubbel järntråd och enligt honom skall det hålla...Jag klädde insidan med plast innan jag la i jorden och planterade. Jag blev riktigt nöjd och saknar inte alls de vanliga i plast. Nu kan jag alltså bocka av ännu en punkt i min "attgöralista" och faktiskt är ännu ett av de andra projekten snart i hamn det med, ett trädgårdsbord till altanen fick vi ihop i helgen, nu skall det bara målas innan det är färdigt att användas.

8 kommentarer:

 1. Jättefina.....och bordet blir kul att se. Tjatar på min man att han ska snickra ett bord. Finns ju inga att köpa nu för tiden :) Kram

  SvaraRadera
 2. Snygga lådor!! Fint med blommorna i. Skönt att kunna beta av några punkter på "att göra" listan:).
  Här blir det inte så mycket gjort, går rundor i trädgården och sitter däremellan i däckstolen:). Njuter av ledigheten:).
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Vilka jättefina blomlådor. Jag har med en hel del på att göra listan.
  Men har semester och tar en sak i taget. När jag inte läser i min semesterbok.
  Ha det bäst, Åsa.

  SvaraRadera
 4. Kanonsnygga lådor, mycket vackrare än dom i plast! Och säkert bättre för växterna, det blir ju inte lika hett i dom på sommaren!! :-)
  Det är kul med "projekt" i och till trädgården, men ibland kan det bli lite mycket. Vi har ju just börjat med avverkningen på yttertomten vilket gjort att man ser hur mycket jobb det kommer bli där ute. Först ska dom 11-12 höga pinnarna till träd bort, sen måste ALLA stubbar upp ur jorden - och det blir inte lätt. Först därefter så kan jag börja fundera på vilka träd och buskar jag ska ha för att göra det till ett litet "arboretum". Ett mastodontjobb med andra ord, men ett mycket roligt sådant!

  SvaraRadera
 5. Så fina blomlådor! De passar verkligen bra till husets fasad. Toppenbra att använda spillet till något fint istället för att kasta det på soptippen!

  SvaraRadera
 6. Det blev ju jättebra. Snyggt.
  Men så fina land du har där nedanför. Så fint bland allt singel

  Kram Teres

  SvaraRadera
 7. Snyggsnygga! Och fint med vita.
  Händig man som uppfann hängare!
  Jag vet inte om du sett mina som jag snickrade till huset för länge sedan, jag råkade vara inspirerad så jag gjorde konsoler också, i trä. Du kan ju titta på: http://snackskalsdalen.blogspot.se/2010/05/blomlador-hemsnickrade.html Dom är väldigt stadiga och har hållit bra i 6 år nu. Bara ett lite tips.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Ja, nu när du säger det ser jag att fasaden är lite blank. Men så praktiskt! Det är en jättefördel att slippa måla i ett kör! Kan tänka mig att man inte gör hål hit och dit, då går väl fördelen med fasaden förlorad.
  Kram igen

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...