måndag 1 juli 2013

Egentid och Constance Spry

  
 
Nu smyger juni över i juli, och jag är halvvägs på min semester. Oj, vad tiden springer iväg, men det tycker jag den gör jämt i och för sig. Fast jag vill verkligen stanna tiden lite just nu, inte bara för att jag har semester utan för att det är sommar; det är soligt, grönt och ljuvligt, varmt och ljust - bara härliga adjektiv alltså!
 
Egentligen gör jag inget speciellt på min semester, går hemma och "skrotar". Det blir lite pyssel i trädgården, men sen blir det ju en massa vanliga hushållsgöromål som aldrig tar slut, vilken tid på året det än är =) Men jag klagar inte, det är så skönt att va ledig!
 
Det bästa är nästan morgnarna...trodde nog aldrig jag skulle säga det men det är skönt att gå upp före alla andra, ta på mig lurarna och ge mig ut på morgonpromenad. Jag gillar verkligen att bo i en småstad, trädgårdsnörd som jag är kan jag gå olika rundor varje dag och kika på trädgårdar. Det finns många gamla villakvarter samt så har det byggts rätt mycket nytt de senaste åren, och det är ju så kul att gå och se hur andra har det i sina trädgårdar. Man hittar verkligen små guldkorn här och var, och så finns det förstås en hel del helt ordinära trädgårdar, samt en del helt bortglömda... Men ögat får verkligen sitt, i lurarna njuter jag av programmet Sommar i P1, och så motion på det! Tre flugor i en smäll alltså, eller egentid som det väl kallas... Sen är det så gott med frukost på altanen när jag kommer hem, ja det är livet på en pinne det =)
åh, vad jag njuter av rosen Constance Spry just nu -  den har verkligen vuxit, det här är bara andra sommaren jag har den! Den doftar så gott och har ljuvlig form på blommorna!

5 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter med morgonpromenader och trädgårdsspan!
  Hoppas resten av semestern blir lika härlig, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med en ensamprommis på mornarna, men Santos vill inte gå så långt då, så det blir bara en kort en. Och här finns inga trädgårdar att kika in i precis!
  Idag har jag rensat lite - igen - och då kom det en kvinna förbi som var ute på sin motionsrunda. Så det blev en massa snacka vid stängslet, vilket är mycket trevligt. Man är ju inte van vid det precis.....*fniss*
  Underbar ros! Mina klängrosor har som vanligt frusit ner även om det var lite bättre i år på grund av vårskyddstäckningen. Så det är först nu som en del av dom har börjat slå ut, dom flesta har bara satt knopp än så länge!
  I morgon ska vi i Rosensällskapet till Anders Andersson och titta på hans rosor på förmiddagen, på eftermiddagen ska vi till en glaskonstnär i Burs som också har rosor - så det är mycket kul just nu!

  SvaraRadera
 3. Nu skulle man vara på Gotland och Visby rosornas stad.
  Men inte precis nu när alla politiker samlats, men Gotland är ju mer som ett 'sommarland' dit alla vill åka för att njuta av atmosvären
  och det vackra landskapet. Tyvärr har jag aldrig där men nån gång . . .

  Den rosen du visar skulle jag vilja äga NU.
  Ja om man kunde lugna tiden en aning på sommaren,
  det är en skön tid nu då vi alla njuter extra mkt.

  Njut på/ Eva

  SvaraRadera
 4. Härligt när man får njuta av sin semester precis som man vill! Constance Spry är en underbar ros, din blommar så vackert! Kollade på min idag och jag hittade inte en enda knopp, men det är ganska väntat eftersom den frös under vintern så jag var tvungen att klippa ner den! Den kunde ju ha fått åtminstone en blomma som jag fått sniffa på:))
  Ha en fortsatt skön semester!

  SvaraRadera
 5. Sommarpratarna i öronen medan man är ute är perfekt, tycker jag också. I lördags fick jag sällskap först av Sarah Dawn Finer och sedan av Carolina Gynning när jag planterade min skuggrabatt. Perfekt. Har dessutom upptäckt att Garden Girl-byxorna har en ficka som är utmärkt för mobilen och hörlurssladden blir precis lagom sträckt. Dagens i-landslyx!

  Kram!

  PS. Underbar Constance!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...