onsdag 24 juli 2013

Fri tid och fritid

Huset är tyst och lugnt, våra gäster som bott här en vecka åkte hem igår och vi är bara själva. Det har varit en jättemysig vecka, men hur roligt det än är att ha dem här så är det ändå lite skönt när allt återgår till det normala...

Jag passade på att ta en riktig trädgårdsdag. Det är ju min lediga dag och jag har bara gått runt och donat i trädgården. Fram till klockan två var det mulet - alldeles perfekt för en trädgårdsdag alltså! Jag fick bland annat äntligen ner de två rosorna jag köpte för nån vecka sen.
 
Sen kom solen men då var jag färdiggrävd - oj vad sten det kan finnas i en mark då, här behöver man inte gå på gym för att få muskler... en hel hink sten och lite till för att få ner en ros... puh!

Här har jag lagt ut slangen för en tänkt rabatt, får se när jag sätter igång med den, än så länge får rosorna stå där själva. Jag skulle vilja ha en kullerstensrabatt här - och det är det som är problemet...var får jag tag i kullersten? De stenar jag grävt upp är ju inga vackra stenar precis...
 
På tal om rabatten så råkade jag nämna att jag tänkte mig en rabatt just här, för en vän när vi stod och pratade lite i trädgården för ett tag sen "Nej, men skall du ha fler rabatter? Du får ju ingen fritid!" utbrast hon. Öh, men det är ju det här som är min fritid! Och rabatter använder jag gärna min fria tid till!

7 kommentarer:

 1. Åker ni till Ekstakusten ikväll är ni hjärtligt välkomna att titta förbi! Dock blir det inget kaffe, men det vet du säkert vid det här laget: *fniss*

  SvaraRadera
 2. Vilken jättevacker ros!

  Ja visst är det konstigt hur folk tycker att rabatter tar så lång tid. Dels är det som du säger, det är ju ens intresse! Dels så tar ju gräsmatteträdgården antagligen mer tid om man räknar bara i skötseltid. Räknar man tid i gräsklippning blir det mer timmar än ogräsrensning (som jag tror de flesta tänker på när de tycker att det tar tid). :)

  SvaraRadera
 3. Du får upp en massa fina flata stenar,(som jag så gärna vill ha).När jag gräver får jag upp en massa runda stenar,som du vill ha.Synd att det är så tungt o frakta,annars kunde vi ju bytt.Vi åker ju ändå hit till ön varje år.

  Bättre med rabatter än gräsmatta,snyggare o kräver mindre jobb.

  Ha det gott vännen.
  Kramiz

  SvaraRadera
 4. Tänker på alla torpare som bröt mark förr, tänk vad sten dom tog upp, men jag tror du fick upp fler på din bit, det var mycket och precis, inga gym behövs när man har trädgård!
  Och ja, en del är inte riktigt med på det där att det är en hobby som fyller ens fritid, det är som att meditera att vara i trädgården.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Intressant att man kan ha så olika syn på det där med trädgård. Rabatter är ju hela grejen!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Tänk att många inte vet att det är mindre jobb med rabatter än med gräsmatta:)) Jag ger mina rosor kogödsel på våren och ibland lite rosgödsel innan midsommar och vatten förstås! Det är väldigt olika på rosor då vissa blommar bara lite och andra blommar massor hur man än gör:)
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 7. Är du förlåt 'galen' gräva ute nu, i denna hetta till värmebölja !!!
  Vi orkar inte röra ett finger, då försmäcktar vi.
  Men ni har det kanske kyligare *fniss' ?!?
  Det enda blir vattning morgon och kväll, min gubbe börjar tröttna på
  att 'göra inget' hi hi.

  Rosen du visar är i varje fall sagolik!

  Ta det lugnt, kram/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...