onsdag 3 juli 2013

Lykkefund

 
Om nu rosen Constance Spry fick ett eget inlägg häromdan så får väl min andra favoritros ha ett också. Jag får ju erkänna att trots att jag bor på rosornas ö så är jag inte så duktig på rosor. De är lite för kinkiga för mig tror jag...(till skillnad från pioner som är så lätta att ha att göra med...) nej rosor drar på sig bladlöss och svartfläckssjuka och rost och allt möjligt tycker jag... Så jag försöker verkligen kolla innan jag köper att det är en frisk och anspråkslös ros. Och det måste jag säga att Lykkefund verkligen är!
Bladen är så friska och fina, och den har växt och blivit stor på bara några år. Kan varmt rekommendera denna ros om man som jag vill ha en frisk ros, och om man har plats - den kan bli riktigt stor! Här täcker den snart kattgården!

...omtyckt av humlor.  
 

...vem har vi här då...?  
Myzan som knappt får plats på liggbrädan eftersom Lykkefund nästlat sig igenom gallret. Om jag skall säga något negativt om denna ros så är det väl att jag inte tycker att den doftar något. Trots att det står i alla böcker och tidningar att den skall dofta ljuvligt så känner jag knappt något alls. Hm, kanske nåt fel ändå på just mitt exemplar... (jag sa ju det, jag är inte bra på rosor...) men jag gillar den verkligen ändå!

5 kommentarer:

 1. Så snyggt att matcha katten med rosen! Eller det kanske är tvärtom. Den är väldigt lik min honungsros Hybridae, som har börjat slå ut hos mig nu. Min favorit tillsammans med Louise Bugnet. Ha det så gott. /Anette

  SvaraRadera
 2. Va! Doftar inte din Lykkefund???? Då måste det vara något fel på ditt ex. jag har också en och hela trädgården ligger insvept i dess doftmatta just nu. En annan sak, förutom det du räknat upp, som jag älskar med just L är att den inte har några taggar.

  Jag är som du, orkar inte hålla på och klema och pjalla med rosor. De ska vara friska, sunda och blomvilliga av sig själva. Finns det något mer bedrövligt att titta på än en sjuklig ros?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att få läsa ditt inlägg!. Jag har precis varit på plantskolan och skulle köpa en Lykkefund. men den var slut men jag har beställt en! Sen fick jag se ditt inlägg om denna ros..kul!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Lykkefund är otroligt vacker när den blommar, men så konstigt att din ros inte doftar! Skönt oxå att den inte har några taggar! Kul, Myzan och rosen matchar i färgen:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Myzan gillar också Lykkefund, då måste det verkligen vara en kanon-ros.
  Rosen ser bedårande ut, den har jag inte heller, suck.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...