tisdag 16 juli 2013

Mina rosor

Vi har alltid en liten tipspromenad på midsommar, när vi träffas i vår släkt. Alla skall göra en fråga om sig själv, med tre svarsalternativ. Det här är ett kul sätt att umgås, och alltid lär man sig något nytt om sina nära och kära! Vi har hållit på med det här i många år nu, så det börjar bli svårt att komma på några frågor. Men som den trädgårdsnörd jag är har jag använt mig av trädgården när jag skall komma på nya frågor om "mig" de senaste åren. Så i år frågade jag hur många rosor jag har i trädgården. Egentligen var det väl lite lätt för vi hade midsommarfesten hemma hos oss så ville man kunde man ju gå runt och räkna. Men lite klurigt var det nog ändå för flera av rosorna hade ju inte börjat att blomma, och syrran som var runt och räknade fick bara ihop till 8 stycken. Men nu har alla börjat att blomma, och för att hon inte skall tro att jag ljuger så skall jag be att få presentera mina 14 rosor: 
Louise Bugnet 
 
 Imperial Palace
 
 
Hansa
 
Stanwell Perputial

Hansaland  

Martin Frobischer 
en så kallad "morsdagsros" som jag petat ner i jorden.

Bonica
 
Astrid Lindgren

Nostalgie 
 
Schneewittchen 
 
Wisby
Honungsrosen Lykkefund -  en favorit
 
 som bara överträffas av denna underbara ros - Constance Spry
 
*****
 
ps: nu är det så här, att det här inlägget har jag "snickrat" på  sedan midsommar men inte kunnat posta förrän nu, eftersom jag måste invänta alla rosor. Så nu stämmer inte antalet längre, för nu var jag på Linds häromdan och inhandlade två stycken nya rosor... Så kan det bli!

7 kommentarer:

 1. Tittade på dina fina rosor,räknade dom o insåg att 10 av dom hade jag också i min gamla trädgård.Kommer o sätta nya här.Wisbyrosen ska jag köpa en ny,nu när vi kommer till Gotland.

  Ha det gott vännen.kram Marianne

  SvaraRadera
 2. Rosor kan man inte få för många av
  många fina rosor du har
  själv får jag hålla igen lite då inte så många rosor gillar min sandjord
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Säger samma som Maggan; Rosor kan man inte få för många av! Så trots att jag ALDRIG skulle ha något taggigt i trädgården blir dom bara fler och fler. Måste ut och räkna.....

  SvaraRadera
 4. Ja det va en lurig fråga vi fick. Jag är glad att jag är din syster så att jag får se dina rosor o din fina trädgård. Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Fina rosor! Några av dem har jag men inte alla! Har själv svårt att hålla räkningen på rosorna i min egen trädgård, uppenbarligen har jag nog för många sorter!

  kram louise

  SvaraRadera
 6. Tänk att ha en hel rosenträdgård... också! Wisby blev jag särskilt förtjust i, ny och spännande för mig. Har du inga besvär med löss??

  Ha en underbar dag!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Härligt med så många rosor! 16 stycken nu alltså?. :)

  Jag har inte alls så många, men köper till någon då och då. I år blev det tre stycken, men jag undrar om det var rätt beslut för vintrarna är så tuffa mot dem så de fryser ner onödigt mycket. :( Jag vill ju inte ge upp så jag försöker gå på de härdigaste, men det är ju så många gränsfall som är finare. :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...