onsdag 31 juli 2013

S som i semester och smoothie

 
Bara två arbetsdagar till, sen har jag semester igen! Har haft fyra sköna veckor förut i sommar, och nu skall jag ha en vecka till. Det känns helt ok att dela upp semestern i fler delar, så man inte bränner iväg allt på en gång. 
 
På semestern skall det vara lätta luncher och frukostar, i alla fall har jag ingen lust att stå i köket mer än nödvändigt... Något som är sommarlätt och som jag helt snöat in på i sommar är smoothie. Det äter jag både till frukost och lunch... Jag brukar göra en vanlig traditionell med banan, vaniljyogurt och hallon, det tycker jag är allra godast.  

Till det har jag min hemgjorda musli. Den gör jag så här:
9 dl "flingor" (rågflingor, fiberhavregryn, sesamfrön, krossade och hela linfrön)
3 dl solrosfrön
1 dl kokos
2 dl nötter/mandlar
 
Detta häller jag i en långpanna och blandar 2 dl vatten, ½ dl olja och ½ dl honung och gojsar runt det i musliblandningen. Sen skall det rostas i ugn i ca 20 minuter på 200 grader. Man måste blanda runt ett par gånger så det inte bränns. När det svalnat blandar jag i 2 dl russin.
 
Den här muslin innehåller alltså inget vanligt socker, utan sötman får man av kokosen, honungen och russinen. God är den i alla fall! Och tillräckligt söt för att vara mitt bidrag till Månadens sötsak där temat är Semester! Snart!
Söta saker

4 kommentarer:

  1. Vilken god müsli, tack för receptet.
    Skönt med mera semester:).
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet... jag är en musliätare som nu ska prova ditt recept! Skönt att veta exakt vad den innehåller:) Och förmodligen mycket godare!

    Trevlig fortsättning på arbetsveckan.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Smoothien tyckte jag lät jättegod, men muslin lät lite för mastig för mig.

    SvaraRadera
  4. Mumsigt! Det var evigheter sedan jag åt en smoothie, kanske dags för det nu och med lite god musli till!
    Agneta kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!