måndag 26 augusti 2013

Dahlior

 
 
 
 
Mina dahlior som jag köpte i helgen, hamnade i krukor i stället för i backen.
 
 
 
 
Och det var inte enbart för att det är trångt i rabatterna. Nej, jag läste just i nyaste "Allt om trädgård" om en som alltid hade sina dahlior i krukor, och när frosten kom så satte hon bara ner krukorna i källaren, och sedan fick de stå där till i mars, då de planterades om. Så det skall jag prova nu, inget slabb med att gräva upp på hösten, passar mig utmärkt. Sen får vi se nästa år om jag lyckades övervintra dem...
Hur gör ni andra som har dahlior?

7 kommentarer:

 1. Så fina bilder!
  Dahlian passar perfekt i den miljön : )
  Jag har också några dahlior i krukor. Men, jag har nog ändå tagit bort dem ur jorden till vintern och satt dem i torv eller sand istället.
  /Cika

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder och en toppenidé...för det är lite det där med att gräva upp varje höst som avskräckt åtminstone mig.Så det blir kul att höra om det lyckas för då kan även jag ge mig på denna vackra blomma....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 3. Jag tar upp mina eftersom jag har dom i mina rabatter. Sen lindar jag in knölarna i tidningspapper och lägger sen alla i pappkassar. Sen övervintrar jag dom inne i rumstemperatur. Kassarna står på ett kallt golv men det är rumstemperatur i rummet. Det funkar toppenbra!

  SvaraRadera
 4. Härliga inköp! Jag har funderat på att ha dem kvar i krukorna, ska kanske prova det i år. Annars har jag grävt upp dem och förvarat dem i en papplåda i garaget. Inte alls ultimat, men så blev det.
  Lycka till
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Hejsan! Vad fint det blev, lycka till med ditt krukprojekt till våren, det kommer du säkert att klara galant. Ha det bra Karin

  SvaraRadera
 6. Så fina dom är! Vilka färger! Smart idé att ha dom i krukor. Jag hade sett till att det var absolut torrt i krukorna när jag ställer in dom, det var bara en känsla jag fick, det måste vara det viktigaste, eller hur!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Så vackra dahliorna är.
  Ja, jag läste samma sak och kände att det skulle passa mig perfekt.
  Har aldrig brytt mig om växter som måste grävas ner o sen grävas upp igen samma säsong.
  För mycket jox helt enkelt.

  Hälsningar Britt

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...