onsdag 28 augusti 2013

Lullull på altanen

 
 
Visserligen är det ännu varmt och skönt ute, det känns verkligen ännu som sommar, men mina petunior var inte längre någon rolig historia, så det blev visst lite av höstkänsla ändå, när jag bytte ut dem mot lite annat.  De tre alunroten/alunrötterna (vad säger man egentligen??) hamnade i krukor, det brukar bli så innan jag bestämt vad jag skall göra av med dem. Och det är ett bra sätt att få det lite höstfint tycker jag.
 
Så här års finns det alltid så många fina exemplar av alunrot Heuchera, och jag har alltid lika svårt att motstå dem. Här är två av dem som kom med hem på cykeln i helgen, "Shanghai" och så en röd skönhet som tyvärr var namnlös, men den gick bara inte att gå förbi... Just den röda färgen gjorde sig väldigt fint till det japanska blodgräset "Red Baron", en ny bekantskap för mig. Blir mer och mer förtjust i gräs, än så länge har jag bara gräs i krukor, vet inte riktigt hur jag skall få till det i rabatterna med gräs.  


Så, nu skall jag ut i solen -  för som sagt, här har vi ännu sommarväder!  

10 kommentarer:

 1. Snyggt krukarrangemang! Härliga höstfärger. Jag tror det blir lite nytt i krukorna här till helgen.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Vilket snyggt Lullull...verkligen vackra arrangemang...=)
  Jag har också svårt att passera alla dessa snygga alunrot...!!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 3. Ja men titta! Så fint det blev på ditt bord! Alunrotsplantor kan man ju bara inte motstå nu, jag bara måste ut på jakt :-)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Så fint du har pyntat på ditt bord! Gillar speciellt att du har Alunrot i krukor, det är verkligen läckert! Fint också med ljungen i zinkbaljan. Ser så välkomnande ut!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Så fint du har pyntat på ditt bord! Gillar speciellt att du har Alunrot i krukor, det är verkligen läckert! Fint också med ljungen i zinkbaljan. Ser så välkomnande ut!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Så fint du har pyntat på ditt bord! Gillar speciellt att du har Alunrot i krukor, det är verkligen läckert! Fint också med ljungen i zinkbaljan. Ser så välkomnande ut!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 7. Alunrotarna (nääe, så kan det ju inte heller heta.....) och de andra växterna gör sig verkligen fint på bordet. Det ger mig sån där mysighetskänsla som jag får nu på sensommaren/hösten. Visst är det härligt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Snyggt! Vilken energi jag blir sååå avundsjuk. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 9. Ett verkligen snyggt lullull som tilltalar mig.
  Den 'röda Baronen' gillar jag, även zink-'baljorna'.

  Nu börjar Brittsommar på måndag, hos oss i varjefall.
  Trevlig helg-kram/ Eva

  SvaraRadera
 10. Så himla snyggt höstlullullbord!

  Jag måste plantera ner mina alunrot(rötter?) i rabatten nu så de inte fryser bort i sina krukor, men det ser ju så fint ut med dem kvar i kruka. Nåja, maken kom just hem med lite ljung så det får bli bra så. :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...