torsdag 14 november 2013

Nymålat!

Så, nu tänkte jag bjuda på några bilder från den ommålade vardagsrummet!
Men först en bild hur det såg ut innan ommålningen (det kanske ser vitt ut, men tapeten är ljusgrå, och jag ville ha lite ljusare...).
 
...och efter. Väggarna har blivit vita, jag passade även på att fräscha upp taket, lister, fönsterbrädorna och elementen.  Mattan blir kvar men har fått ett underlägg så den ligger still. Stringhyllan tog jag ner, lite synd för jag gillar den men den kändes lite fel där i hörnet, det blev ingen balans i möbleringen. Den får bida sin tid i källaren tills jag hittar en ny plats åt den. Istället kom en annan hylla från källaren upp, som vi haft i köket för några år sen. Den har makens morfar snickrat och även den blev ommålad i vitt.
 
Några alunrotblad och dahlior från trädgården. 


 
Själv är jag nöjd, tycker det känns mycket fräschare, luftigare och liksom renare med en vita färgen på väggarna.

9 kommentarer:

 1. Jag var anti vitt förrut men som det brukar, så har jag ändrat mig även på den punkten.
  Vi har själva målat vitt i vardagsrum och hall. Tv rummet har också vita väggar förrutom en som har en gräslig färg :S (måste målas om SNART).
  Vitt känns ljust och fräscht. Färg kan man lägga till med hjälp av t e x textillier. Lättare att köpa kuddfodral, plädar m.m. än att måla om :)

  SvaraRadera
 2. Det blev väldigt fint. Men hur fungerar det med katter och hundar i vita soffor. Men de kanske inte får vara där. Mina smutsar/hårar ner så förskräckligt :(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hundarna har vi inte i sofforna, men katterna är ju övererallt förstås =) men de är ju bara ute i kattgården och blir inte så lortiga, men hårar gör de ju förstås...
   Fåtöljerna ser kanske vita ut men de är cremefärgade, däremot funderar jag på att byta ut till vita och de lär ju bli känsligare förstås...
   Kram!

   Radera
 3. Så luftigt och inbjudande! Gillar också hörnet med äppellådan på högkant... att blanda nytt och gammalt ger ett intressant blickfång! Visst är det skönt med vita väggar!!


  Tack för titten!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Jättefint blev det. Så praktiskt med vitt för då kan man lägga till och byta färg på "tillbehören" istället. Vad har du använt för färg? Försöker övertala mannen att måla om hemma : )
  Kram Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använde Yunik som jag köpte på XL Bygg, det är en färg från Flugger. Den täckte jättebra och jag är väldigt nöjd med den!
   (min man var väl inte jätteroad, han tyckte nog inte att det behövdes, men han lät mig hållas i alla fall och medger nu i efterhand att det blev bra!)
   Kram!

   Radera
 5. Vackert ljust och trevligt och ni är nöjda. Då kan du snart ta fram Advent stakarna och börja pynta till jul också, trevligt eller hur ?!
  Men i år ska vi ha minsta möjliga, (så säger jag varje år fniss).
  Ingen julkalas här hemma med min 'lilla' familj ca 20 just nu) alla ska på sitt. Jag jobbar,
  sista året sen pension.

  Mys på nu i det nya, trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera
 6. Mycket snyggt och det blev stor skillnad tycker jag. trevlig helg Karin

  SvaraRadera
 7. Så fint! Vitt är ju en tacksam basfärg,bara att lägga till annan färg efter smak.Hos oss nu har vi mycket ljus beige och det funkar det med. Dina kisar hade matchat himla fint ;) kram *piah*

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...