måndag 16 december 2013

Lite lagom (?) julstressad...

Då går vi in i sista vardagsveckan innan jul. På jobbet har jag en stressig vecka framför mig, och på hemmaplan har jag fullt schema också, med tre kvällar uppbokade. Som tur är har jag inte legat på sofflocket i helgen, utan jag har bakat och fixat och donat...
Granen är på plats, den första omgången hyacinter som blommat ut har bytts ut, och nya tallkvistar har fått ersätta de första.  Ett par kakor har bakats och två sorters julgodis är fixade - och gömda så de inte skall ta slut inom de närmaste dagarna...=)
Köket har stundtal varit i kaos, ena stunden är det fullt med hyacinter, jord och tallkvistar, och sedan är det kakor och julgodis...maken har gått omkring och ruskat undrande på huvudet "du gjorde ju så fint nyss, och nu är du igång igen...?" Ja, ibland undrar jag själv vad jag håller på med... Fast jag gillar ju att göra saker, pyssla och baka, men ofta hopar det sig och man skall göra så mycket på en gång...
 
Nu kör vi... sista arbetsveckan - eller nåja, jag jobbar nästa måndag med, men i alla fall...=)

8 kommentarer:

 1. Vad du har jobbat, bakat och donat! Så fin gran!
  Vi har varit på fotbollscup i helgen, så ingenting har blivit gjort hemma:)
  Gick för att köpa en gran i går kväll, men granförsäljaren hade åkt för att hämta ett nytt lass med granar, så vi får gå dit i eftermiddag i stället.
  Japp, nu kör vi sista arbetsveckan innan ledighet. Skönt.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar tät och fin gran du har! Måste vara en särskild Gotlandssort?

  Ha det gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det är en tvättäkta gotlandsodlad och ekologisk gran!
   kram Gunilla

   Radera
 3. Så fin gran!

  Du har hunnit långt längre än vad jag har. Jag har inte ens nån gran huggen än. :) Det har varit en riktigt knasig nov-dec i vår familj så det är inte mycket julstök som blivit av än, men det är ju några dagar kvar än. :)

  Jag ska också skaffa lite nya julblommor och igår bytte jag ut den lilla granen jag haft i vatten sedan november till en ny fräsch. Jag har smågranar både ute och inne.

  SvaraRadera
 4. Jag känner igen mig till punkt och prick med det du beskriver, lite lagom julstök måste man ju ha, annars blir det väl ingen jul, *fniss*
  Vilken söt gran du har skaffat !
  Vår lilla familj på 18 st var här i lördags, det var livat glatt och roligt, men lika skönt när alla
  åkte till sitt, *fniss* jag har vant mig till tystnaden. Nu blir veckan lugn inga mer direkta
  julbestyr, ingen julgran för vi ska till bb. Jennie den 23 och 24 till dottern Maria.

  Ta det lugnt i veckan Gunilla och må väl.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 5. Det där med att köket är antingen helt ok eller en röra känner jag helt klart igen. Gillar verkligen granen, Karin

  SvaraRadera
 6. Hos mig borde det råda full panik eftersom i princip ingenting är färdigt men jag orkar helt enkelt inte jaga upp mig på materiella saker. Lite klappar kvar att köpa, julgodis som ska göras och maten inhandlas men det hinns nog det som behövs trots allt ;) Jag gillar din gran i zinkhinken?
  Kram gittan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jaga upp sig är dumt, och jag har ingen annan än mig själv att skylla att jag stressar till det.... men man läs jag vill ju så mycket...=)
   Japp, visst är det en zinkhink, den jag brukar ha vatten i vid planteringsbordet på somrarna, nu kom den till användning inomhus!
   kram Gunilla

   Radera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...