onsdag 30 januari 2013

Utlottning!

Nu är det väl dags för en utlottning här hos mig tycker jag. Jag fick min 100:e följare häromdan, och detta är mitt 700:e inlägg. Det måste väl firas!? Jag lottar ut två vinster. Du kan vinna:

En förvaringskorg/eller vad man nu skall kalla den, i tyg från Nyblom & Kollén (obs! Badlakanen i korgen följer inte med, jag la bara i dem för att ge exempel på vad man kan använda den till).
eller
En rosa sminkväska i tyg från Krasilnikoff, samt en handcreme från Mavala.
 
*****
Vill du vara med i utlottningen så lämna en kommentar i det här inlägget. Om du har en blogg och vill ha ännu större chans så länka med bild i din höger/vänsterspalt i din blogg, så får du två lotter. Berätta i din kommentar om du vill ha en eller två lotter. Om du vill så skriv också om du helst vill vinna korgen eller sminkväskan. Har du ingen blogg så kan du lämna en kommentar med ditt namn så är du med utlottningen med en lott.

Utlottningen pågår till den 22 februari!

Lycka till!
 

måndag 28 januari 2013

Drömma går ju!

Just nu - och för övrigt de två senaste vintrarna som varit kalla - är min make helt fokuserad (eller insnöad om ni föredrar det) på att leta kaminer och spisar, jämföra priser och kapaciteer. Det är ju kallt så visst hade det varit skönt med en extra värmekälla. Faktum är att det fanns en braskamin här i huset när vi flyttade hit, men den var så ful så den var vi rörande ense om att den skulle bort. Men som sagt, med dessa kalla vintrar som vi har nu är vi (läs maken mest) oerhört sugen på en ny värmekälla. Men jag är lite kräsen där, och resonerar som så att visst skulle det vara jätteskönt men värmen njuter man ju bara av ca 3-4 månader om året, resten av året är det en möbel, och en möbel måste jag tycka om.
 
 
 
Om kakelugnar tycker jag! Men alltså - finns det någon vackrare möbel/värmekälla? Den är ju ett smycke som pryder sin plats året om! Och allra helst skall det vara en sån här rund, gah - vad vacker!!
 
Nåja, tills vidare fortsätter vi att drömma och jag lägger mig i soffan med en pläd och en katt, det värmer bra det med!

söndag 27 januari 2013

Fulltankad med kärlek!

Ja, det är man väl om man varit och fikat på Kärlek Café och Bar - ett mysigt ställe med trevlig personal. Ja, sällskapet var det inget fel på det heller, systrar med familjer och så pappa, som var den som tog initiativet... (och bjöd - tack pappa!)  Såna initiativ tycker vi om =)  
 

lördag 26 januari 2013

Ordning och re(d)a

Ordning och reda är skönt, och jag har letat ett tag efter någon bra korg att förvara schampon och duschcremer i. Det blir ju så mycket lättare att städa om det inte står en massa lösa flaskor på badkarskanten. Jag hittade denna trådkorgen på Coppar, en av våra mysiga inredningsffärer här i stan. Samma dag var jag inne på Body Shop och de hade rea på min favoritdoft - Moringa - i badskum och duschcreme i storpack, så nu kan jag njuta länge!
På andra sidan badkarskanten står nu endast två flaskor kvar, lite mindre än det gjort förut alltså!

fredag 25 januari 2013

Nytt år - Nya drömmar!

Vi har kommit fram till slutet på januari och det börjar kännas lite mer hemtamt att skriva 2013, det tar alltid lite tid att vänja sig vid nya siffror i årtalet. Idag är det premiär för Blommig fredag och så passande med ett tema som handlar om våra drömmar för det nya året.
Det första jag kom att tänka på när det gäller mina drömmar för den kommande säsongen är hur det kommer att bli och se ut i vårt nyaste projekt. Förra sommaren grusade vi upp hela framsidan och gjorde några nya rabatter. Just nu ligger de där och vilar under ett snötäcke... 
 
 
...men sist jag lämnade den här rabatten så såg det ut så här. Ett Silverpäron i mitten och så en massa perenner, en del nyinköpta och en del flyttade från andra rabatter, därför ser de lite ledsna ut. Troligen för tätt planterat men det är det vanliga här hos mig...Det skall bli så kul att se när de börjar komma upp och fylla rabatten!
 
I sommar skall vi förstås måla staketet som sattes upp också, och där i stakethörnet måste det "hända" någonting också. En bänk med lite "lullull" på kanske!? Egentligen skulle jag vilja ha dit en riktigt stor stenbumling också, men hur skall det gå till...
 
Så här såg en del av framsidan ut förut, innan vi skalade bort gräset. En bortglömd del av trädgården, trots att det är vår framsida. Men hur kul är det på norrsidan då, med mossa i gräset och gatan precis utanför. Ingen plats jag gillar att vara på så därför har ingen fokus lagts där, tills jag i fjol alltså "fick nog".  
 
Vi grusade och la dit kantstenar, och byggde en rabatt kring några befintliga buskar och träd, samt några nya rabatter =)  
 
 
Även den här delen skall färdigställas/planteras. Kunde aldrig riktigt bestämma mig för vad jag ville ha för växter i den runda avslutande delen på den här rabatten, så det roliga har jag kvar i vår!  
Ja, det är roligt att drömma och planera. Det är nästan så att jag glömmer att jag har en trädgård där under snötäcket, men nu när jag ser bilderna påminns jag om det! Och jag påminns också om hur roligt det är med trädgård, åh - nu börjar jag längta... 


torsdag 24 januari 2013

Tulpaner och fynd!

 
 
Tydligen behövde jag lite färg, för förutom primulan igår så köpte jag även en bukett med tulpaner i vårliga färger, och de lyser nu upp på köksbordet med några kvistar videkissar i. Jag har ofta tulpaner i min kanna från Västergården, som jag tycker så mycket om. Men den kannan har jag normalt mina vispar och slevar i vid diskbänken, och när det är "tulpandags" så betyder det att jag måste göra av slevarna någon annanstans.  
 
 
Så därför "behövde" jag en kanna till, och jag tyckte den här krukan från Tine K passade bra till det ändamålet. Krukan fyndade jag på Berså sist jag var där. Visst är det härligt med fynd!  
 
Vet ni förresten att det är årets fattigaste dag idag. Många förhandlar sig till jul, vilket gör januari till en lång månad innan lönen kommer. Men i morgon är det alltså lönedags för de flesta, så då lär det vara folk på stan...

onsdag 23 januari 2013

En liten vitaminkick!

 
Ja, men det kan man väl kalla dem, de små primulorna!? Den finns ju i så många fina och glada färger! Tyvärr brukar jag inte kunna hålla liv i dem tillräckligt länge för att kunna plantera ut dem, utan jag får njuta av dem så länge det varar så här i stället... Fatet är från Berså.
Sen är det inte dumt heller med senaste numret av Drömhem & Trädgård, som ligger och väntar på mig där på soffbordet. Den har seglat upp på första platsen över mina favorittidningar, då den ju berör bägge mina största intressen. I många år tyckte jag bäst om Allt i hemmet men tyvärr har den ändrat stil så den köper jag inte längre. Men tur är väl det då att det finns andra, och man kan ändå inte köpa allihop...det finns ju en uppsjö av trädgårds- och inredningstidningar. På andra plats kommer faktiskt Expressens bilaga Leva & bo, som man numer kan prenumerera på. Den är lite billigare än andra tidningar och kommer en gång i veckan, så den brukar ligga här och vänta på mig när jag kommer hem på fredagar, det är en bra start på helgen!

tisdag 22 januari 2013

Lite piggare

Tack för alla gulliga kryapådighälsningar! Jag är på benen igen, om än ännu förkyld och utan någon större energi. Men i söndags föreslog maken en tur till Tofta och det kunde jag inte tacka nej till... Det blev en... 
fika                                                   ...på Berså
med årets första                                    .....semla!
Tofta Kyrka i vinterskrud
 
Förstås tassade jag omkring lite i butiken när jag ändå var där...och som vanligt blev det en liten påse med hem...Säga vad man vill men lite shopping piggar allt upp lite!
 
Nu har jag i alla fall bestämt att min lediga onsdag får blir lugn. Måste samla krafter inför jobbdagarna så att jag orkar med dem.  Tids nog återkommer energin och då kan jag ta itu med piff och sånt hemma. Det springer ju inte ifrån en om man säger så...

lördag 19 januari 2013

Min helg i bilder

fredag eftermiddag
 
fredag kväll
 
 
 
lördag
 
Ja, nu är ju inte helgen slut ännu, men så här har det sett ut hittills... Jag har spenderat min tid från fredag lunchtid tills nu i soffan, med värk i kropp och hals, och så lite feber på det. Ute har det varit härligt väder, med 10 grader kallt och sol, men vad hjälper det när man ligger här och inte orkar nåt annat.  Inte så där himla roligt men som ni ser har jag haft gott sällskap. Och som ni ser så finns det hjärterum för bägge killarna. Mina älskade killar, vilken tur jag har dem! Finns inget bättre än att ha sällskap av en katt när man är risig. De håller tyst (aj aj, mitt arma huvud för ljud..) och värmer kroppen (och själen) när man fryser!

torsdag 17 januari 2013

Varde ljus, eller?

 
Det blir alltid så mörkt när man tar bort julbelysningen, och av någon konstig anledning blir jag alltid akut "tvungen" att köpa en ny lampa i januari, efter att julsakerna städats bort. Jag har funderat lite kring det där, hur kan det vara samma visa varje år? För hur såg det då ut för sisådär en fem år sen, hade jag inga lampor alls då? Eller -hemska tanke- beror det på att min syn förändrats så att jag behöver mer ljus? Hm, jag blir inte riktigt klok på det där.

Nåväl, jag har inte hittat någon lampa på stan som jag gillar, och inte vet jag heller vart jag skulle ha ställt den, för det känns som om jag har lampor på alla tänkbara ställen. Men det fick i alla fall bli en ny lampskärm till en gammal fot. Det får duga så länge och jag får klura vidare. Tills vidare får jag fortsätta att tända en massa ljus på kvällarna, och så blir det ju ljusare för varje dag som går  -  vilken tur!  

onsdag 16 januari 2013

Denna dagen ett liv


Sådärja, då har jag njutit av morgontidningen med gott sällskap av Dogge, och så en bukett färska tulpaner på köksbordet. Tre glädjeämnen i vardagen, nästan som ett Kinderägg...
 
Nu sparkar jag igång min onsdag. Skall handla mat, städa, plocka, tvätta. Ja, just sånt jag gör på onsdagar. Men det går ingen nöd på mig, det bor nog en liten hemmafru i mig som trivs med det. Visst, ibland får jag väl lite "tuppjuck" och tycker jag inte gör annat än plockar och städar, men det brukar gå över rätt fort. Idag fortsätter även min "stora" rensning, skall gå igenom linneskåpet och garderoberna, för att rensa bort det vi inte behöver längre.
 
Hoppas ni får en fin onsdag - vi hörs!

tisdag 15 januari 2013

Tulpanens dag!

Tänk, nu är vi redan inne i tulpantiden, och idag är det Tulpanens dag! Så om du ändå har tänkt att köpa tulpaner den här veckan så tycker jag du skall unna dig en bukett idag! Det skall jag göra, på hemvägen från jobbet. Perfekt för sen är jag ledig på onsdag och har fräscha blommor att njuta av då!

Vad passar bättre denna dag än att utnämna tulpanen till månadens favoritväxt! Åtminstone är den det hos mig. Jag tycker den kommer som en härlig frisk fläkt så här på nyåret, julen är utstädad och man vill ha in lite nytt och fräscht, vilket man får om man tar in en bukett tulpaner.
Bildkavalkaden är ett axplock av tulpaner som jag unnade mig i fjol. Unna sig, det skall man göra tycker jag, unna sig det man tycker om, och om det inte kostar skjortan och inte är farligt för midjan, vad finns det då för hinder? 



söndag 13 januari 2013

Söndagsfika på Knut

Blåbärspaj, finns det någon godare paj månne...? Det har alltid varit min favorit men av nån anledning gör jag det inte så ofta. Men blåbär hade jag i frysen och när pappsen ringde och bjöd in sig på söndagsfika så tänkte jag att då får jag slå till =)
 
Annars har det inte hänt så mycket här idag. Mer än att vi äntligen har fått ut barnens jul ur deras rum. Det satt långt inne, med stort motstånd kan jag säga. Sen om det var för att de ännu ville ha julmysigt eller om det var för jobbigt att städa, det förtäljer inte historien. Men men, det är ju tjugondedag Knut idag, så visst var de väl rätt ute ändå, det är ju idag julen skall ut...

lördag 12 januari 2013

Nu blir det trädgård - och så en award!

Jag har fått en award, av Pia med bloggen Simsalabim! Tack snälla du! Jag är ju lite dålig på det här med awarder som skall sändas vidare, men jag skall i alla fall svara på de tre frågor som Pia har ställt. Det handlar om trädgård och jag får nog svårt att svara kortfattat tror jag...=)


 
Varför är trädgården viktig för dig?
Mitt trädgårdsintresse började sent. Jag gillar att skapa och vara kreativ, och jag har varit inredningsintresserad i många år. Sent fick jag alltså upp ögonen för trädgård och jag ser nog trädgården som en förlängning av huset och en plats där jag kan få utlopp för min kreativitet. Jag inreder alltså trädgården och vill göra det mysigt och ombonat fast utomhus. Jag är till exempel inte intresserad av att dra upp växter från frön, eller att odla grönsaker, och växterna behöver inte vara exotiska på nåt sätt. Jag odlar för ögat men jag tycker också om att gräva i rabatter och kan tycka det är avkopplande att ligga på knä och rensa rabatter. Trädgården ger mig så mycket, den ger mig tankenötter i forma av planerande, motion, vila, frisk luft och njutning för ögat! Det är en lisa för själen helt enkelt!
 

Rosenhagtorn i blom
 
Vilket är dina tre bästa redskap?
Det är nog min lilla planteringsspade, kantsaxen och min lilla dyna som jag lägger knäna på.

Vilket är det bästa med varje årstid?
Ja, om jag nu skall hålla mig till trädgårdsfrågor så svarar jag så här:
Trädgårdsåret börjar på våren, och det är också den underbaraste tiden, när allt är nytt och på gång och man har hela säsongen framför sig. Det finns ännu tid till att drömma och vänta, hoppas och ändra lite här och var. Glädjen när det börjar spira, man ser hur det växer och ändras från dag till dag, hur det blir grönare och grönare och sen när det börjar slå ut blommor i träden, ja, det är så ljuvligt!
 
sommaren får man njuta av grönskan och att det är så lummigt i trädgården, allt är uppväxt och grönt. Sitta tidiga mornar på altantrappan och bara titta ut över ägorna *fniss* det är härligt det! Eller eftermiddagsfikat i skuggan. Eller strosa omkring i trädgården mot kvällen, när det ännu är ljumt i luften och man vill helt enkelt inte gå in! Vatttna lite, rensa lite...plocka in blommor i buketter..
Hösten är skön så tillvida att det inte är så kravfyllt. Det chanserar lite här och var och det gör inte längre så mycket. Man höstpiffar lite i krukorna och funderar lite över vad som blev bra och vad man vill ändra på till nästa säsong. Man flyttar och möblerar om i rabatterna och det är så kul!
 
vintern är det faktiskt skönt att stänga igen trädgården och helt slippa tänka på gräsklippning, vattning, rensning...etc. Samla krafter inför nästa säsong helt enkelt!
******
Jag sa ju det, att det var svårt att hålla sig kort... Men det var roligt att prata lite trädgård, det var ju ett tag sen...Och det är inte utan att man börjar längta till att sätta händerna i jorden igen!