tisdag 25 februari 2014

Det här med omplantering av krukväxter


Nånting som jag är dålig på är att plantera om mina stackars krukväxter... De har den jord de har om man säger så... Men det skall bli ändring på det, och häromdan fick mina orkidéer ny fin orkidéjord, så det så! 

Den här fina orkidén fick jag när jag fyllde år i höstas och den blommar ännu så fint! Lyktan köpte jag på Berså i höstas, och i den har jag nu ett batteriljus, som är timer på, himla fiffigt för det lyser i fönstret när vi kommer hem på kvällen! (Berså har förresten en webbutik numer, kika in där vetja!)

Den gröna krukväxten bredvid har varit mammas, och den fick också ny jord, den stackarn hade inte fått ny jord sen den flyttade hem till mig för snart fyra år sen....ja, jag får skämmas...förlåt mamma, det var nästan ingen jord kvar, bara rötter...


Den här fina orkidén har jag fått att blomma om, så helt oduglig är jag i alla fall inte... ;)

4 kommentarer:

 1. Samma här! Jättedålig på att ta hand om växterna inomhus.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Oftast fyller jag på mer jord uppifrån, det brukar fungera bra det också när man inte hinner.
  En och annan omplanering blir det, särskilt nu på våren. Orkidéerna är tacksamma att ha inne, för jag ser mer till blommorna ute på sommartiden.
  Jag köpte förra veckan på Ge-Kås Ullared 2 st orkidéer, bägge hade fyra stänglar var.
  På skylten stod det 2-stänglade 69 kr, men jag kollade lite nogare och fann dessa, otroligt!
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Jag har inga gröna fingrar alls när det gäller krukväxter. Jag kommer inte ihåg att vattna dem, än mindre att plantera om dem. Min man är den som brukar hålla liv i grönsakerna inomhus. :)
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 4. Vad bra att du skrev om just det här, skulle köpt jord igår men glömde det. Nu hoppas jag på att jag har någon påse i trädgårdsskrubben - fast den är väl frusen stenhård. För det brukar den vara den här tiden på året, men i år är det ju onormalt "varmt".....
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...