fredag 16 maj 2014

Körsbärsblom


Vårt körsbärsträd "Kanzan" har vuxit till sig rätt bra och det är allt bra vackert nu när det blommar! Blir så glad när jag svänger in på min gata och jag ser trädet på håll - och det rosa fluffet välkomnar mig hem! 
I vintras så var det ljusen som välkomnade oss hem, så trädet glädjer mig fler än en årstid! 

Sett från entrén.
...och sett underifrån ;) Man skulle väl egentligen ha en vilstol under trädet den här årstiden, och bara ligga där och titta upp... men då undrar jag vad folk som passerade på gatan skulle tänka... nej, jag får väl glädjas åt att jag ser det när jag kommer hem och när jag går hemifrån... 

Men ett tips till er som skall plantera ett träd där en vilstol kan stå lämpligt, plantera en "Kanzan" och ta semester en vecka i maj! 

8 kommentarer:

  1. Åh, det där rosa fluffet! Varför har jag inte ett sådant?
    Kanske borde bli ändring på det!
    Ha en fin helg!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  2. Har en också, men den står i så dålig jord - nästan bara sand - parkeringen, så den har nog först förra året börjat växa lite. Och inte blommar den ännu heller.....
    TREVLIG HELG
    Susie

    SvaraRadera
  3. Så underbart träd! Förmodar att det inte går i vår zon 5? Vi här uppe får njuta av ditt! Gillar de grafiska stammarna vid entrén också, har glömt vad det är för träd?

    Solkramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Vi köpte en körsbärsbuske, den heter Berit. Berit har blivit ett körsbärsträd så nu når vi inte upp till körsbären! Så kan det gå...

    SvaraRadera
  5. Jag vill oxå ha ett sånt i min trädgård,man kan ju chansa o hoppas det går.

    Du får gärna låna min idé,o ha ett vagnshjul i landet,bara roligt när någon gillar vad man gjort.

    Längtar till ön.
    Ha det gott.

    Kramiz Marianne

    SvaraRadera
  6. Så fint det är så härligt nu med alla små fina rosa blommor på träden , Karin

    SvaraRadera
  7. De där träden är helt fantastiska. Jag har också ett, men den är bara inne på sitt andra år här i trädgården så det rosa fluffet liknar än så länge bara småmaränger. Nästa år hoppas jag på riktigt stora skyar.
    Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
  8. Det är ju helt perfekt när ett träd eller buske kan ge glädje vid flera årstider. Körsbärsblomning är dessutom helt magiskt.

    Kram, Karin

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!