lördag 31 maj 2014

Man hinner inte med och en sista bild

Nej, man hinner verkligen inte med, den här bilden tog jag den 20 maj, purpurapeln skulle just till att slå ut...

...och vips har den nästan blommat över, den här bilden tog jag fem dagar senare, blommorna som varit så vackra och lyst med sin starkrosa färg har börjat att blekna. Ja, som tur är tar ju annat över, det finns hela tiden något som blommar, fascinerar och förför! 

Någon som också blommat över är buskpionen, men några eftersläntrare blommar ännu och jag tycker den har blommat ovanligt länge i år. Så en sista bild på den får ni stå ut med ;) 
Men även det överblommade kan vara vackert, tycker nästan det ser ut som en prinsesskrona och en slöja/mantel? Och med den överblommade pionen så blir det även sista inlägget i maj... vårsäsongen är över för denna gång, men nu går vi in i den ljuva försommartiden istället...

5 kommentarer:

 1. Ja, det går så himla snabbt just nu. Är det en 'Freja', den rödbladiga? Ser ut som vår, men den är helt överblommad här nu. Tycker nästan den är som allra vackrast när den är i knopp.
  Önskar dig en fortsatt fin helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Visst är det en prinsesskrona! Jag tycker allt blommar så fort så fort, jag har egentligen inte tid att jobba, borde vara hemma och bara njuta hela dagarna... ;)Susanne

  SvaraRadera
 3. Underbart är kort passar verkligen in på många växter. Det är inte lätt att hinna med nu.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Du har så snygga växter och Agnes Smith gillade jag, men var sätter man en sån när alla bergsskrevor börjar bli fulla......asch! Ja, det går fort nu, det är varmt och det är torrt, vilket inte betyder att jag önskar en massa kyla och regn, men lite, lite, lite.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Nej, det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna såhär i hänryckningens tid. Allt går bara så fort. Men härligt är det.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...