söndag 27 juli 2014

Dax för flox

Nu börjar floxen att slå ut, här en vit sort...

...och en rosa, gammeldags sort som fanns här när vi flyttade hit, och som brett ut sig rejält här i rondellen. Måste nog ta och rensa lite här till nästa år. 

Ny för i år "Red Flame" som skall vara mjöldaggsfri, inte mig emot. 

Nu börjar det även bli höjd på blommorna vid hundgården. Gul dagöga och rosenflockel står för höjden. 

Och längst bak i silverpäronrabatten börjar fläckflockeln visa sig, kommer väl bli lika hög dvs 2 meter, som rosenflockeln. Vet egentligen inte om det är någon skillnad på dessa två flocklar, tycker de ser rätt lika ut? 

Hortensian "Twist-n-Shout" Endless Summer har faktiskt ganska många blommor i år, det tog ju "bara" tre år innan den fick det... Har bara visat någon enstaka blomma förut... 
Medan hortensian "Annabelle" jag planterade i höstas redan har fått vita bollar! Som ni kanske (inte) minns så ersatte den rosen Louise Bugnet, som fick stå i kruka över vintern, och jag lovade att om hon överlevde skulle hon få en ny plats, vilket hon fått också, i nyaste grusprojektet som jag beskrev häromdan. 

Senaste loppisfyndet, en tunna från Kuriosa. Och vet ni - idag börjar den äntligen fyllas med vatten! I morse vaknade jag av några åskknallar, och det har har småregnat lite nu  i några timmar, visserligen har vi bara fått 4 mm.... men ändå, och för mig får det gärna regna hela dagen så den här tunnan fylls...
...och den här med, trätunnan som tidigare stod på framsidan fick flytta till baksidan. Komsi, komsi lilla regnet nu så den här fylls! 

Floxtid, så även astillbetid, här rosa "Yonique" får avsluta dagens inlägg. Hoppas ni får en skön söndag! 

7 kommentarer:

 1. Åh jag älskar flox! Vacker och dessutom doftar den så gott...
  Ja det har regnat här också, tack och lov! I går trodde jag att jag skulle brinna upp, huuu så varmt! Sommaren har verkligen varit fantastisk...
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 2. FIna flox och även de andra växterna. Mina vita flox börjar snart blomma. Hoppas de klarar sig från mjöldagg.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken fin flox! Mina har en bit kvar till blomning! Jag gillar dina regntunnor, både trädtunnan och loppisfyndet. Själv har jag bara en ful plasttunna, men det är härligt att ta vara på regnvattnet och vattna sina växter med.
  Ha det gott i sköna sommarkvällarna!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Silverpäronrabatten var väldigt fin! Den ser lugn och behaglig ut på något sätt. Jag har bara en sorts rosa flox men den sprider sig rejält så jag har delat den och har den lite överallt, tacksam växt. Jag har bara rosenflockel och den är lätt 2 ½ meter hög och sprider sig rejält den också. Det gäller att ha den på rätt plats så inte höjden tar över allt annat. Allt ser välordnat och fint ut hos dig!

  kram louise

  SvaraRadera
 5. Det ser så otroligt fint och välordnat ut hos dig. Hur får du stenkanterna att se så där perfekta ut? Lägger du om dem varje år? Hos mig blir de begravda av mullvadshögar på nolltid och då ser de minsann inte så prydliga ut.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag gillar verkligen flox, det är nostalgi för mig. I barndomen hade vi massor av dessa i olika färger.
  Min vita har nästan blommar över, regnskurarna förstörde den nästan, även de andra rosa och lila blommar nu, det är ju då mkt tidigare än normalt.
  Ha de gott/ Eva

  SvaraRadera
 7. Du har verkligen lyckats i dina rabattkompositioner - så himla fina!

  Typiskt bara att erat enda regn skulle komma när vi besökte eran fina ö. :)

  Må så gott!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...