fredag 4 juli 2014

Lykkefund, växtfunderingar och så en sista på Constance...


Nu blommar Lykkefund med massor av blommor! Den är ljuvlig, även om jag inte tycker den doftar så starkt som de säger att honungsrosor gör. Men det kanske är Honungsrosen Hybrida de menar då, den ser likadan ut men kanske doftar starkare, vad vet jag? Nedanför rosen har jag nävor, och förut hade jag även pipört här. Men den röda färgen på pipörten stämde aldrig med nävan, så pipörten fick flytta på sig i våras. Lite "hastigt och lustigt" flyttade jag istället hit rosen Hansa, när den blev "i vägen" på sitt förra ställe. Men jag vet inte jag, om det blev så bra.. 

Färgen stämmer i och för sig med nävan, men ändå.... 

...däremot har jag kommit på nåt annat som skulle passa som "hand i handske" med nävan, och det är stäppsalvian Amethyst. Vi får se om det blir någon flytt. För i så fall står jag där med Hansa och är helt villrådig, vart skall den ta vägen? 
 
Nu backar vi ett steg så ser ni hela kattgården, och ett pågående projekt. Vi skall byta luftvärmepump (från den lilla till den högre som står bredvid och väntar på rörmokaren som skall koppla in den) och sen skall det grusas klart fram till kattgården. Jag har funderat på om jag skall sätta en klängros även på den sidan om kattgården, eller om jag skall hitta på något annat, nåt som döljer pumpen kanske? De är ju inte så vackra de där "helvetesmaskinerna" som nog Linus-Ida i Madicken skulle ha sagt...;) 
På tal om rosor så har ännu Constance Spry några blommor kvar, men nu finns inga fler knoppar så nu är det de sista. Jag säger därför tack för i år till denna vackra ros! Vill minnas att någon frågade hur länge hon blommar. Nu har jag svaret - en månad! Första blommorna slog ut den 4 juni! 

3 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen din trädgård! Så härligt med alla rosor som blommar nu. Många av växterna som finns hos dig är även favoriter här hemma.
  Ha en skön sommardag!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Lykkefund passar verkligen bra vid din entré mot den gula fasaden och fint blir det med gruset.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 3. Kattgård var ovanligt men låter bra. Här har vi hundgård :).

  Nej, de är väl inte så vackra de där maskinerna men vi har nog alla något snarlikt som man måste ha men inte vill se. En ros låter väl bra.

  Honungsrosen är helt underbar. Jag har nog hybridsorten vill jag minnas (utan att ha kollat).

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...