onsdag 2 juli 2014

Pionfrossa

Nej, nu har jag inte haft några pioner med här på ett tag, bäst att passa på, medans tid är! 
Som jag skrev förut är det inget riktigt "pionår" för mig, och Do Tell är en av dem som är lite snåla med blomningen. En enda blomma bjöd hon på i år. MEN vilken blomma! 

Kolla in hur läcker den är! Så här i närbild ser det nästan ut som rosa och vita tygbitar som fladdrar för vinden, eller en rosa eld? Gay Paree har desto rikligare blomning, så jag skall väl inte klaga...

...och efter att jag flyttade den här i våras, till ett mer soligt läge, blommar Karl Rosenfield med tre blommor i år! Satte den 2009, den blommade med en blomma för två år sedan och ingen i fjol, därav flytten...  Fluffiga vitrosa Shirley Temple

 
Miss America

Duchesse de Nemours, som vispad grädde...

och Festiva Maxima
Tyvärr har ju inte vädret varit riktigt med mig (och mina pioner...) för störtregnet häromdan gjorde att flera av dem nu hänger (bilderna är tagna innan) - bokstavligt talat - på sista versen... i alla fall de med stora och fluffiga blommor, de orkar inte med sånt regn. Får nog ta och plocka in några stycken till. 


Det mesta vi önskar oss kostar pengar
Men det som får oss att må bra är gratis
Kärlek
Glädje
Skratt
Bra relationer
okänd

8 kommentarer:

 1. Åh, vilka härliga pioner!

  SvaraRadera
 2. Att du har så många pioner kvar i blom! Här är de i stort sett överblommade nu. Det var inte något strålande pion-år hos mig. Många valde att inte blomma alls. Å andra sidan var det vissa som blommade för första gången så man ska väl inte klaga. Nu få man njuta av fluffiga rosor som substitut för pionerna.

  Ha det gott.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Underbara pioner, man blir glad av dina bilder! Jag tyckte pionblomningen var kort i år, och nu är den över hos mig.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Do bell, har aldrig sett den innan men så vacker den är.Den ska jag hålla utkik efter.Hos mej blommade bara buskpionen iår.De andra behöver lite tid på sej efter flytten.

  Ha det gott.
  kram Marianne

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiska pioner du har! Den där första är ju makalöst vacker, man förstår inte att dom kan bli så fina. Här har alla pioner blommat över. Dom kom i omgångar i år, förra året kom alla på en gång.
  Jobbigt med huvudvärk och ont i halsen. Huvudvärk är inte kul, det har jag haft så mycket i mitt liv så jag hoppas att kvoten är fylld. Du är inte vädur? Det är jag och jag läste att dom har vanligen mycket huvudvärk......
  Vi kämpar vidare, ha det gott, ta något uppiggande piller så att värken släpper, stor kram
  Agneta

  SvaraRadera
 6. Jag blev ju inspirerad av all pionvisning förrförra året och satte fem bondpioner på Pennys grav. Tre av dom har i år växt upp och blivit riktigt stora med massor av blommor. Dom andra två för en tynande tillvaro men jag ska ge dom ett år till. Tar dom sig inte då ska dom flyttas!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Glömde att säga att dom sista visa orden verkligen stämmer! Vad man kan köpa för pengar är inget viktigt - det är däremot resten.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 8. Hej! Vilka underbara pioner! Lyckans du! Du skulle se mina, de hänger som våta trasor efter allt regn!
  Kram från Nanne

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...