måndag 4 augusti 2014

Så blev det, och lite färgfunderingar

Tänk vad fort man glömmer ändå! Här i mitt forna fulhörn, som vi sakta - under två år är det väl...- ändrat till att bli välordnat och rent av prydligt ;) Och nu har man nästan glömt hur det såg ut..!

Här en bild från sommaren 2011. Den vita blommande busken är schersminen, och det enda som finns kvar idag. 

Ni ser den, schersminen alltså, bakom magnolian. I våras planterade jag träd och la kullersten. Och se på Klotrobinian, vad grön och fin den har blivit, jag är verkligen glad för den!  

De två rosorna planterade jag förra sommaren, med bara vaga funderingar om hur resten av rabatten skulle se ut. 

Rosen Queen of Sweden har blivit riktigt fin. Så här såg det ut när jag började gräva den här rabatten. Den har söta blommor, som skiftar i färg, från en orangefärgad knopp till olika nyanser när den är utslagen, ja titta själv: Det här var ju inget jag tänkte på när jag planerade den här rabatten. Jag utgick ifrån att jag hade två rosa rosor och valde perenner efter det. 

Stjärnflocka Pink Pride


Olika röda nyanser av alunrot

rödrosa pipört

Vet inte om jag är helt nöjd med färgkombinationerna, vi får se om det blir någon ändring till nästa år. Sen växer ju allt och blir större också, så något måste kanske ändå bort. Och det är ju kul, att man aldrig blir riktigt klar! 

11 kommentarer:

 1. När jag ser din klotrobinia blir jag jättesugen på en sådan. Hjärnan går på högvarv: "Var kan jag sätta den?". Din forna fulhörn är verkligen ett snygghörn nu. Tänk vad skönt att man kan göra så stora förändringar på egen hand.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Otroligt vad det kan bli av ett fulhörn! Snygg gräsmatta, nymålat staket och prydliga rabatter. Det får mig att vrida mig lite obekvämt på stolen över mina egna fulhörn och gräsmattan som är rätt sliten på vissa ställen...
  Men du ger ju hopp!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Vad kul att få se före och efter bilder. Vilken skillnad! Jättefint! Har en ny tablett dator och vi har liksom inte blivit riktigt goda vänner ännu, så hoppas detta funkar!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt fint! Gillar din Klotrobinia och Queen of sweden är verkligen en skönhet. Varje knopp som slår ut är en överraskning, eftersom de är så olika i färgen. Visst är det härligt när man får bort fulhörnorna, en efter en/ Titti

  SvaraRadera
 5. Mmmmm...så snyggt det blivit! När det gäller färgerna så ser dom - åtminstone på bild - väldigt läckra ut!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Så vacker den är Queen of Sweden! Ser ut som den är stadig och starka stjälkar, det uppskattas. Jag har allt för många rosor som är svaga i nacken.
  Gillar dina färger i rabatten, jättefint!. En klotrobinia kanske jag skulle kunna ha i gavelrabatten.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Nej, man blir aldrig klar. Men vilken skillnad på ditt nu fin-hörn! Så himla prydligt och fint!

  SvaraRadera
 8. Snyggt!
  Vad gäller färgerna så är det nog bra att känna efter ett tag till. MAn behöver det ibland.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Så vacker ros "Queen of Sweden"! Och fint att den ändrar färg under utvecklingen! Jag tycker då att din rabatt har härliga färger!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 10. Väldigt fin rabatt. Det är så roligt att titta in på din blogg och se bilder på din fina trädgård. Vad har du lagt mellan kullerstenarna? Det ser ut som om inget kan växa där. Har jag rätt eller är du bara ihärdig med att rensa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad kul att du gillar att titta in här! Jag har lagt duk underst, sen grus eller stenkross eller vad det heter, där jag "borrar" ner stenarna, sen strör jag ännu mindre grus överst. Det blir ett o annat litet ogräs som kommer ovanifrån men det håller rätt så länge.

   Radera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...