måndag 29 juni 2015

Persikopaj


Jag tycker vi börjar veckan med något gott till fikat, det är ju ändå semester, eller hur...;)  Nu när persikorna är fina kan man göra en god persikopaj. Så här gör jag: 

2 dl socker
2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
3 ägg
150 g smält smör
3 persikor
mandelspån

Blanda de torra ingredienserna. Blanda i äggen och det smälta smöret. Häll detta i en pajform och lägg sedan skivade nektariner i smeten, och mandelspån överst. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Gott med vaniljsås till! 

6 kommentarer:

  1. Oj, det låter verkligen smarrigt! Persikor är ju så gott, även om jag kanske helst äter nektariner om man nu ska äta den med "skal" och allt. Det verkar vara en synnerligen okomplicerad paj att göra också, så den ska jag nog testa framöver.

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  2. Mums! Både över pajen och bilderna i förra inlägget!
    Ser så gott och vackert ut...
    Ha det underbart med go-fika i din fina trädgård!
    // Lena

    SvaraRadera
  3. Persikopaj...mmm...det måste jag prova! Det låter jättegott! Tack för receptet, kul med något nytt som man inte gjort förut. Man kör ju oftast på med samma recept år ut och år in (i alla fall jag, för det mesta).
    Kramar, Ann

    SvaraRadera
  4. Men vad gott och vilka härliga persikor! Ha det gott, kram Ewa :)

    SvaraRadera
  5. Hjälp vad gott det låter :) Måste verkligen komma ihåg att prova det!
    Ha det fint!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  6. Å så gott det ser ut! Måste provas i sommar!/Susanne

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...