tisdag 25 augusti 2015

Årets augustiträdgård - torr och trist

Egentligen är inte trädgården speciellt rolig just nu. Men jag skall göra ett försök och visa det som går att visas...;) 
Det är alltså torrt och bevattningsförbud, och jag får verkligen prioritera vilka växter som skall få en skvätt med kannan, det är omöjligt att vattna så mycket som egentligen skulle behövas. 


Men vissa växter ser ut att klara sig rätt bra ändå, de här höstanemonerna till exempel. 

Rudbeckiorna är bra mycket färre i år, vet inte om det är torkan eller något annat som har hänt... 

Rosorna är törstiga, och prioriteras med vattenkannan, här Wisley 2008. 
Jubileé of Celebration

Ute i naturen är allt gult sedan ett tag, och nu börjar gräset mista sina gröna färg även hos mig. Men hortensian verkar trivas under valnötsträdet.

 


Endless summer. Ja, i år verkar sommaren aldrig ta slut... 

Vidjehortensia med riktigt stora blombollar.Magnus, solhatt, ja det kan man behöva... 

Nyss började det regna. Eller regna är väl ett starkt ord, det var väl typ femton droppar som landade på gräsmattan... Tänk, så här torrt som vi har nu var det många år sedan det var. Det brukar alltid bli bevattningsförbud på Gotland mot slutet av juli, när alla turister befolkar ön så räcker inte vårt vatten till, men bara någon vecka efter förbudets inträde brukar det komma lite regn, någon gång i veckan så där, så att trädgården håller sig något sånär. Men inte i år! 

11 kommentarer:

 1. Helt otroligt vilken skillnad det är! Här har vi haft gott om regn men även gott om sol så jag (och trädgården) är hur nöjd som helst.
  Må så gott i torkan!

  SvaraRadera
 2. Torrt som snus här också. Björkarna är gula och trädgården är inte så kul precis.
  Fast i natt kom det säkert 20mm regn och det tackar och bockar vi för.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. ja man är ovan vid vattning efter den här blöta sommaren. Vad vackra bilder du visar från torrträdgården i alla fall. Underbart! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Det ser ut som om du har mycket fint att njuta av trots torkan. Tråkigt med bevattningsförbud, jag har kunnat vattna i alla fall vilket verkligen har behövts denna sommar. För trots regn så har det blåst så mycket här att det varit snustorrt ändå. Verkligen änglavakt som din dotter och kompisens familj hade, obehagligt när sånt händer men samtidigt en lycka över att inget allvarligt hände. Ha det fint!
  Kram Sofie

  SvaraRadera
 5. Din trädgård ser så välskött och fin ut trots torkan! Där kan du njuta långt in på hösten förstår jag. Här i min trädgården är det mer vildvuxet men jag njuter ändå!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 6. Mycket som ser väldigt fint ut trots torka. Här är det ordentligt torrt också. Till och med syrenbuskaget hänger och en del björkar är knallgula.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Torrt och trist säger du, men jag ser bara allt det vackra! Dina trädgårdsbilder bjuder alltid på härlig inspiration! Håller dock tummarna för att regnet även hittar till dina trakter tids nog. Det är onekligen skönt när det åter blir lite syre i luften.

  Må så gott!

  SvaraRadera
 8. Aha....det var ni som haft solen återigen.
  Vi här uppe i Piteå har då fått regn så det räcker. Turligt nog fick vi även en bit av sommaren 2015 sent om sider i augusti.Så jag hoppas verkligen på en fin höst så att många plantor hinner blomma detta år....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att du ser ut att ha jättefint i din trädgård även nu!
  Efter denna sommar trodde jag inte att trädgården skulle drabbas av torka, men det har den faktiskt gjort nu. Vi har inte bevattningsförbud som tur är, men jag hinner inte riktigt med med slangen. Har en del nyplanterat nu så spridarn har fått gå.

  SvaraRadera
 10. Ja, det är fruktansvärt torrt i markena. Som tur är har vi brunnsvatten till trädgården och det räcker till att vattna 3-4 timmar, sen får man vänta tills nästa dag. Men det gör att vi har nästan helt grön trädgård!
  Just nu sitter jag dock på altanen och "vattnar" mig själv. I brist på poolbad så har jag satt fötterna i fotbad så jag ska få njuta lite i alla fall.....och det gör jag!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 11. Ja det har varit väldigt torrt nu på slutet, idag regnar det lite här! Trevliga dagar, kram Ewa :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...