söndag 16 augusti 2015

Augustifeeling

Visserligen kan man köpa kräftor året om nuförtiden, men nog hör det ihop med augusti månad. När man kan sitta ute i den ljumma sommarkvällen, som mörknar lite tidigare för var dag. 

Annars känner jag inte av någon större augustifeeling, dvs det där vemodet jag brukar känna vid den här tiden på året. Kan ha något att göra med att det plötsligt blev högtryck och sommarvärme igen, efter att ha varit en rätt så kylig sommar.

Eller så är det för att jag blivit äldre och mer förlåtande/accepterande, att jag insett att allt är förgängligt och att var tid har sin njutning... Att det är viktigt att försöka leva i nuet. Det går inte bara att längta efter vissa perioder på året, som jag kanske gjorde förut. Förr brukade jag bli lite deppig så här års, när augustiluften kom såg jag redan framför mig den kalla och mörka årstiden och tyckte det var en oändlighet tills nästa vår då man kunde "leva upp igen"... typ. Så dumt egentligen, och orättvist mot augusti som ju är en skön månad i sig själv! Och livet är kort och kortare blir det om man bara njuter en fyra, fem månader om året. Nej, njuta här och nu är melodin! Tänk så klok man blir med åren.... ;) 

4 kommentarer:

 1. Så klok du är, varenda ord ställer jag mig bakom. Om alla kom till samma insikt tror jag att flera skulle må så mycket bättre. Att sluta leta sen och njuta fullt just nu är min melodi... och din också:)

  Kramar från Eva-Mari, som ska ut på en njutbar cykeltur... just nu!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar all frukt vi kan skörda nu, så här har inte vemodet slagit till. Uppskattar året för olika saker och tycker det är skönt att boa in mig inomhus om någon månad, läsa trädgårdsböcker, baka och ta det lugnt.
  Har läst ikapp hos dig, det var inte lite som hänt! Blir säkert bra med renovering, lite slitigt på vägen bara.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Man har sina olika inställningar till årstiderna, jag älskar när sommaren tar slut (dvs om det varit någon sommar) för jag tycker bättre om hösten och allra bäst om vintern (om den är strängt kylig och med mycket snö, vill säga), men i år är det som du säger lite omkullkastat, sommaren har kommit nu, så nu är det ingen reda på nånting!
  Och kräftor är så vackra, mycket vackrare än dom smakar! Så talar en riktig bohusläning......
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Härlig vacker festdukning med röda fina kräftor. Men någon stor kräft- fantast är jag inte,
  men desto mer gillar jag surströmming. (Nej det smakar inte som det luktar).

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...