lördag 1 augusti 2015

Lite nytt och lite flytt

Ny i austingänget här hemma, är denna Benjamin Britten. Riktigt läcker färg tycker jag. Jag har ju haft den på min "vill-ha-lista" och nu när det fanns där i butiken kunde jag inte gå förbi den, den liksom stod där och ropade på mig...

 
Enligt beskrivningen skall den vara röd, men jag tycker den går åt det rosa hållet. Och därför tycker jag den passar bra ihop med dessa två kompisar. Jag flyttade på en pipört -  som hamnade i nya rabatten vid torkställningen. Och istället blev det en plats för rosen här, mellan Queen of Sweden och höstfloxen Red Flame. 

Passade också på att köpa några nya stäppsalvia av sorten Caradona, en namnsort jag inte hade tidigare. De fick också plats här i nya rabatten. Här är annars tänkt att jag skall flytta hit lite växter framåt höstkanten, från mina andra rabatter. Det är ju liksom lite trångt här och var så det är en del som skulle kunna flyttas hit. Så jag får väl vara lite försiktig med att handla på mig nya sorter... men det är ju så svårt att låta bli! 

9 kommentarer:

 1. Vilken snygging du köpt, kommer bli kanonfin där mellan rosen och floxen, fina kombo.
  Jag hade flera caradonna som en häck, men så flyttade jag dem i höstas och antagligen klarade de inte det och så tror jag de stått för blött i vinter för de dog allihop. Saknar dem så, och det är en växt jag kommer köpa igen.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. En uvanlig farge, men den passer sikkert sammen med de andre! Alt går bra med grønt imellom :)

  SvaraRadera
 3. Helt underbar vilken vacker färg.
  Precis som du så talar både blommor och garn till mig när jag egentligen bara ska titta. Detta har gått lite överstyr när det gäller garn :)
  En del sammlar på frimärken och jag sammlar på garn.
  Önskar dig en fortsatt trevlig sommar.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Den rosen har jag missat,trots att jag lusläst rosböcker,(trodde jag).Ser helt underbar ut,får nog hamna på min vill ha lista oxå.Själv hittade jag en fulsnygg ros,som jag har velat fram o tillbaka,om jag skulle ha den el.inte,nu fick Viridiflora,en grön ros,följa med mej hem.

  Saknar ön extra mycket nu,när medeltidsveckan börjar,gillar invigningen i Visby,men sen gillar jag landbygdens marknader mer,speciellt Gammelgarns.

  Ha det gott.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 5. Det var en ny ros för mig. Kul att se något nytt!
  Här skulle också behövas flyttas på lite. Har två pioner som skall flyttas men jag kanske skall vänta till september? Eller vad tror du?
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Fin Ros!
  Mitt första besök här. Kul att få inspireras av rosor mm på din fina blogg!
  Är själv på jakt efter buskrosor att ha sidan om grindstolparna efter att ha gjort en ny entré. Vill ha lite gammaldags sort med vita eller rosa blommor. Men väldigt utplockat hos våra blomsterhandlare nu tyvärr... Kanske får lugna mig till nästa år.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Den där Benjamin var en riktig läckerbit! Vilken färg! Queen of Sweden har jag också, fantastiskt fin ros! Skulle också behöva flytta en del växter, men de ständiga ovädren som drar förbi sätter käppar i hjulet. Hoppas nu den nya veckan för med sig lite sol åt oss, för nu börjar man bli less på allt regn/ Kram Titti

  SvaraRadera
 8. Vilken skönhet! Jag förstår att den var svår att motstå!
  Röd höstflox har jag inte sett! Den var fin! Här har vi rosa höstflox, men det skulle vara fint med röda också! Får hålla utkik efter dem!
  Ha en fin kommande vecka!
  Kram ♥
  Maria

  SvaraRadera
 9. Några frågor bara, är Benjamin Britten en engelsman ? *fniss*
  Väldigt vacker - köpte du den i en kruka ? Vad fick du betala och vilken växt zon ?
  Salvia finns ju i olika namn sorter, jag har någon som jag inte vet om den tillhör salvian,
  kan du se det i mitt inlägg. tack på förhand
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...