fredag 14 augusti 2015

Mer shabby än chic

Statusen på min trädgård just nu, är mer shabby än chic om man säger så, och då menar jag inte alla gamla saker som skall se shabby ut...
Nej, det är att jag tycker hela trädgården känns lite halvdan. Det börjar liksom se lite risigt ut, träden fäller en massa löv, plommonen ramlar av trädet innan de nästan mognat. Ja, det är väl torkan som gör sitt till. Jorden är knastertorr på de ställen jag inte vattnat, men ogräset växer ändå.. och gräsmattan är full med ogräs.  Igår kväll tog jag mig i alla fall i kragen och gick ut och tog tag i rabatterna, rensade och snyggade till rabattkanterna. Får jag bara gräset klippt också så skall ni se att det känns lite bättre!

Det verkar som resten av landet har fått en hel del regn denna sommar, men här på Gotland är det såå torrt, och i morgon inträder bevattningsförbud över hela ön. Så i kväll skall det vattnas här hemma, det kan ni tro! 


Bland annat skall alla rosor få rejält med vatten, till exempel den här vackra austinrosen Brother Cadfael
Nu är det fredagsmys.
Ja, jag skall mysa och vattna om vartannat! 
Trevlig helg! 

9 kommentarer:

 1. Bilderna ser då inte det minsta torra ut, fniss! Men jag förstår att det är tråkigt med för lite regn också. Fast konstigt när vi andar har fått så gott om den varan...

  Min stol i hallen är en tvilling till din i trädgården:) Min är också m y c k e t chabby!

  Ha en skön helg.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Jag känner också att jag börjar släppa på kontrollen i trädgården. Här i Skåne har vi inte direkt haft problem med torka i sommar, snarare har många saker regnat och blåst sönder. Fast jag tillåter mig att koppla av och bara njuta just nu. Hoppas du kan göra det också!

  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Du är välkommen hit och fortsätta.. ;-) Har tänkt att jag ska göra så mycket - i flera, flera veckor - men man hinner ingenting med en vild 1,5-åring! Nu börjar trädgården se ut som en äng igen.. Inga vinbär han plockats, dillen är nog död vid det här laget.. känns inte kul.

  Kram Therese

  SvaraRadera
 4. Ja, det är nästan otäckt torrt! Som tur var så var Rolle ute i "parken" halva dagen igår och vattnade småträden. Det gäller ju att försöka hålla dom vid liv. Dom större klarar sig väl, men dom som är ganska nyplanterade ligger illa till. Så några lär man väl mista och då brukar det vara dom "finaste"! Resten av trädgården har han vattnat i veckan, men han får nog vattna om alla stora krukor ute. Dom på altanen sköter jag själv med en liten kanna, får ju inte lyfta en stor.
  Men det ser väldigt "shabby" ut här med, betydligt värre än hos dig. Alla rabatter är helt igenväxta med ogräs som är meterhögt, Rolle har inget begrepp om vad som är ogräs och vad som är perenner så man vågar inte släppa honom helt och hållet lös! *fniss* Men jag är tacksam över att han gör så mycket som han gör faktiskt!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Det är vi som fått regnet... i Småland alltså! Men träden fäller ändå både blad och kart. Jag rensar där det blåst ihop och försöker förlika mig med att det är sensommar... igen.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Åhh vilken underbar patinerad vattenkanna på första bilden.
  Precis en sån man drömmer om. Jag lever efter mottot " man kan aldrig få för många vattenkannor" till makens stora förtret för dom tar plats i bilen när vi är på semester.
  Ha det så gott !
  kram/Isa

  SvaraRadera
 7. Sanna ord. Mer shabby än chic är exakt vad jag kan säga om vår trädgård just nu. Men det är väl som det ska antar jag. :-)
  ha det fint!

  SvaraRadera
 8. Jag kan ju bara hålla med. Här har det regnat ofta men väldigt lite så trots att det varit för blött för att trädgårdera så är det oerhört torrt i marken! Så pass torrt att jag är lite orolig för ett flertal av våra japanska lönnar som börjat se risiga ut med torra löv OCH grenar!!! Nu stödbevattnar jag dem i hopp om att de ska klara sig... Allt annat kommer ju tillbaka till våren men träden behöver lite hjälp. Något roligt som har hänt är att maken äntligen löst filterproblemet med dammen, han hittade äntligen en behållare att gräva ner i rabatten och stoppa filterbehållaren(den är jättestor!) i så nu är dammen igång och i början av veckan flyttade det in 7 små Koi-karpar :)
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 9. Här har vi fått regn så det räcker men nu är det äntligen fint väder! Stolen din är så fin och trädgården också. Inte alls så "shabby" som du skriver. Hos mig är det mesta lite skavt och gammalt och inte "fuskshabby" då utan äkta vara. Det mesta är gammalt och nött och det gillar jag.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ann

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...