måndag 31 augusti 2015

Tre nyanser av rosa...


Här blommar det för fullt, pelargonerna är som vackrast nu. De två stora har jag haft i många år, de övervintrar i min källartrappa. Den nere till höger har varit min mammas, och alltså extra roligt att den ännu hänger med! 

Mårbackan är en favorit! Älskar den här rosa färgen! Somrig! 


Vi är inne på sista sommardagen, åtminstone enligt almanackan. Bäst att passa på att göra ett inlägg med sommarkänsla, och jag tror jag fortsätter med sommarblommor! Och det är ofta rosa som gäller här hos mig...

Petunior och Flitiga Lisa, det är säkra kort! 

Mer Lisor, i blomlådorna på framsidan. Här är det skuggigt större delen av dagen så då passar lisor utmärkt! 
Även här på trappan är det skuggigt så det får bli lisor här med. men här blev det visst rött och vitt som omväxling. 

Fler petunior. Jag föredrar verkligen vanliga enkla sorter som inte kräver en massa specialbehandling. 

Lila Heliotrop och vit...hm, minns ej namnet, strandkrassing..? De här står tillgängligt för de vill verkligen ha vatten varje dag! 

Ännu en vit småblommig, Diamond Frost. 


Annars föredrar jag perenna växter även i krukorna. Som taklök, funkia, kärleksört, astillbe, alunrot, och så gräs. Kan stå år från år och kräver inte så mycket, precis min smak! 

Snart är det dags att byta ut några av sommarblommorna, till något mer höstligt. Eller åtminstone möblera om lite, och kanske sätta fram en del av mina alunrot som jag har i kruka, så de hamnar lite här i blickfånget istället. 

7 kommentarer:

 1. Vilken blomsterprakt. jag gillar också lisor fast jag har bara en i år. Petuniorna är verkligen säkra kort. Fick en fråga av kollegan vilka blommor som passar bra att ha i krukor perenner alltså så jag ska tipsa om kärleksört till henne. Var har du dem under vintern? Står dom kvar bara eller? Kraaaam pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ställer upp alla mina krukor med perenner på altanen, under tak, sent på hösten. Där får de stå tills våren, nåt annat märkvärdigt gör jag inte! Nu bor jag ju i zon 1 så det kanske inte gäller för hela landet förstås!

   Radera
 2. Oj så mycket fint du har i krukorna. Jag är så hemskt dålig på att sköta allt det där som står i krukor så för det mesta blir det aldrig riktigt något fint av det. Får kanske helt enkelt köra på perenner till nästa år. För det är ju så fint med stilleben av krukor och pynt. Ha det fint!
  Kram Sofie

  SvaraRadera
 3. Det är samma här! Mycket rosa och även lila i mina sommarblommor. Varför vet jag inte, jag är inte så rosa annars i mina favoritfärger.
  Pelargonerna är verkligen vackra nu, förra året hade jag mina ute på verandan till första advent då de var jättefina. Vi får se hur det blir i år.
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Men wow vad det blommar fint hos dig! Rosa är det på de flesta av mina sommarblommor, men jag gillar det. :)

  SvaraRadera
 5. Det blommar fint hos dig måste jag säga - härligt! 3 nyanser av rosa är aldrig fel...
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 6. Många härliga sommarblommor hos dig. Rosa är ju en favoritfärg för mig också. Jag tycker vi behåller sommaren ett tag till.

  Kram, Karin

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...