söndag 11 oktober 2015

Äntligen klar med väggarna! Före- och efterbilder.

Idag har jag äntligen slutfört det sista med väggarna i tonåringens blivande rum. Det satt visst långt inne... förra helgen och början av veckan låg jag, risig både i halsen och kroppen. Sen var jag i Stockholm ett par dar, men nu så, den här helgen kavlade jag upp ärmarna! 
Bild från i somras när golvet i hallen var uppbrutet.

Nu. Tak och väggar är målade, och i hallen blev det en vit tapet, så det syns väl  egentligen ingen större skillnad på rummens väggar. 

lite fler "under-arbetet-bilder". Här håller vi på ett nedmontera de garderober som stod här...
...och här är ett lager golv bortskalat (det var ett laminatgolv vi la dit ovanpå plastgolvet för 15 år sen när vi flyttade hit. 

 ...och så bort med plastmattan, och även trägolvet så att golvet kunde isoleras.  

På med ny fin parkett, och påbörja uppförandet av ny väggfast garderob.
Gipsskivor och golv- och taklister sattes upp (ett pussel i denna hall som har fem dörröppningar!), taket målades och så skulle allt spacklas och slipas.... Här har också kommit en ny dörr längst bort, som binder samman vår del och den här. 

Och så var det alltså dags för målning och tapetsering. Det skall så småningom komma ett par dörrar till garderoben, men de får vänta ett tag... de är nämligen inte gratis..

Här finns också en liten kokvrå - och badrum i den bortre dörren.
Kokvrån byggde vi när vi flyttade hit, och både det och badrummet får vara kvar i det skicket som är. 


Jag målade porslin på den tiden, så jag gjorde egna kakelplattor till köket. 

Så - nu är det alltså färdigtapetserat, men det är förstås en del småfix som skall göras än, innan hon kan flytta in. Återkommer säkert med fler bilder då, när hon kommit på plats. Här och här finns fler bilder från den här renoveringen. 

4 kommentarer:

 1. Så fint det blir! Där kommer hon nog att trivas när allt är på plats. Så duktig du är som målat de fina kakelplattorna, dem får ni vara extra rädda om. Önskar att jag var lite bättre på att teckna och måla...
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Nytt, fint och fräscht! Jag kan tänka mig att isolering gör sitt till för komforten, även om det inte syns efteråt. Tänk att väggborder var så populära under en period. Nu känner man sig synnerligen skeptisk till dem.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken skillnad! Ljust och fint blir det. Och fina kakelplattor du målat, så bra att de blir kvar.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Vilka händiga människor ni är! Det blev kalasfint ju! Tänk att du är konstnärlig också, jag tänker på porslinsmålningen, hade aldrig fått till något så fint!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...